Ерика Ендерс- Wiki, възраст, височина, съпруг, етническа принадлежност, нетна стойност, кариера

Ерика Ендерс е драг състезателен пилот от Съединените щати, който е спечелил три шампионата на NHRA Mello Yello Drag Racing Series в клас Pro Stock. Ерика Ендерс също се състезава в клас NHRA Pro Modified.

Бързи факти

Пълно име Ерика Лий Ендерс Стивънс
Рождена дата 8 октомври 1983 г
Родно място Хюстън, Тексас, САЩ
Псевдоним N/A
Религия N/A
Националност американски
Етническа принадлежност Бяло
образование N/A
Хороскоп Паунд
Бащино име Грег Ендерс
Майчино име Джанет Лий Ендерс
Братя и сестри Кортни Ендерс
Възраст 38 години
Височина 5’8″ (1,76 м)
Тегло N/A
Номер на обувка N/A
Цвят на косата черен
Цвят на очите черен
Измерване на тялото N/A
Изграждане N/A
Съпруг Ричи Стивънс младши
Професия Drag Racer
Нетна стойност 2 милиона долара

Биография на Ерика Ендерс

Ерика Лий Ендерс , по-известна като Ерика Ендерс, е родена на 8 октомври 1983 г. в Хюстън, Тексас, САЩ. В момента тя е на 38 години и е с американска националност. Зодия на Ерика е Везни, а етническата й принадлежност е неизвестна. Грег Ендерс (баща) и Джанет Лий Ендерс са нейни родители (майка).

Що се отнася до неговите братя и сестри, той има сестра на име Кортни Ендерс. Ерика и сестра й Кортни се състезаваха една с друга с велосипедите си, когато бяха деца. Тя спечели шампионата по драгстър дивизия 4 за младши, когато беше на девет години. По времето, когато завърши младшата си кариера, тя вече беше спечелила 37 състезания.Ерика Ендерс Образование

По отношение на академичната си кариера тя завършва гимназиалното си образование в Cypress Springs. Освен това тя все още не е разкрила допълнителната си университетска квалификация.

Ерика Ендерс Височина, Тегло

Този драг състезател е висок 5 фута 8 инча и тежи приблизително 65 кг. Освен това дамата има кафяви очи и кафява коса. Освен това размерът на сутиена й е 40 C (САЩ), а измерванията на тялото й са 35-25-35 инча.

  Ерика Ендерс

Ерика Ендерс с нейния трофей (Източник: Pinterest)

кариера

Що се отнася до професионалната й кариера, Ерика започва, когато е на шестнадесет години, когато достига до финала на първото си национално събитие в Хюстън. В резултат на това тя бе обявена от NHRA за спортист новобранец на годината и стана най-младият финалист на национално събитие от NHRA. След това тя се изправи пред четири трудни години на усъвършенстване на своите способности за победа. През 2004 г. тя спечели първото състезание в клас Super Gas в Хюстън. Тя беше първата жена, която се състезава в категорията Pro Stock на NHRA от 1993 г., както и първата жена, която се класира за финалния кръг на състезание Pro Stock.

Ерика е първата жена в историята на NHRA Pro Stock, която се класира в горната половина на поле. За да поставим нейните невероятни постижения в перспектива, тя спечели повече състезания през 2005 г. от която и да е друга пилотка в историята на NHRA Pro Stock взети заедно. Тя също влезе в историята през 2006 г., като беше първата жена пилот, класирала се първа в Pro Stock. Тя постави и нов национален рекорд за скорост на Pro Stock от 213,57 мили в час (343,71 км/ч). Ерика, от друга страна, едва започваше, когато спечели първата си титла на NHRA Pro Stock World Championship през 2014 г. Тя влезе в още по-голяма история, като стана първата жена пилот, спечелила Световния шампионат на NHRA Pro Stock за втора поредна година .

Нейната блестяща кариера приключи през 2015 г., когато тя премина през вероятно най-мрачния си период. Въпреки това тя постави нов рекорд за скорост на NHRA Pro Mod от 260 mph. Тя, от друга страна, обърна съдбата си през 2019 г. след четири години без трофей. Когато спечели NHRA Pro Mod Championship, тя стана първата жена, спечелила три световни титли.

През 2003 г. беше пуснат оригинален филм на Disney Channel, базиран на Ендерс и живота на сестра й, Right on Track. Бри Ларсън играе Кортни, докато Бевърли Мичъл играе Ерика.

Ерика Ендерс Нетна стойност и награди

Ерика беше номинирана за наградата ESPYS за най-добър пилот за 2020 г. Ендерс спечели шампионата на NHRA Camping Global Drag Racing Series миналия сезон, което я направи най-успешната жена шампион на NHRA за всички времена с четири световни шампионата.

Към октомври 2022 г. нейното нетно състояние се оценява на около 1,5 милиона долара, които тя спечели от състезателната си кариера. Сегашният й отбор Elite Motorsports й плаща около 500 000 долара годишно, според онлайн източници.

Ерика Ендерс Съпруг, брак

На 7 декември 2012 г. тя се омъжи за Ричи Стивънс младши. Двойката се срещаше почти три години, преди да се ожени. Освен това няма повече информация за децата им.

Към момента тази драг състезателка не е въвлечена в никакви спорове или слухове и се концентрира върху кариерата и личния си живот.

Популярни Публикации