Ерик Питърсън- Wiki, възраст, етнос, съпруга, височина, нетна стойност, кариера

Ерик Питърсън е сценичен, телевизионен и филмов актьор от Канада. Ерик Питърсън е добре известен с ролите си в три големи канадски телевизионни сериала: Street Legal, Corner Gas и This Is Wonderland.

Бързи факти

Пълно име: Ерик Питърсън
Дата на раждане: 02 октомври 1946 г
Възраст: 75 години
Хороскоп: Паунд
Късметлийско число: 5
Щастлив камък: Перидот
Щастлив цвят: Син
Най-доброто съвпадение за брак: зодия Близнаци
Пол: Мъжки
Професия: Канадски театрален, телевизионен, филмов актьор
Държава: Канада
Семейно положение: женен
Съпруга Ани Кидър
Цвят на очите Син
Цвят на косата Бяло
Родно място Indian Head, Саскачеван
Националност канадски
деца две

Биография на Ерик Питърсън

Ерик Нийл Питърсън е роден в Индиън Хед, Саскачеван, на 2 октомври 1946 г. Сега Питърсън е на 75 години. Неговият астрологичен знак е Везни. В резултат на това малко се знае за родителите му. По същия начин неговото образование е неизвестно на медиите.

Височина и тегло на Ерик Питърсън

По отношение на измерванията на тялото Питърсън изглежда е в добра форма. Поддържа тялото си в отлично състояние. Височината и теглото му, от друга страна, не са известни. Други подробности за измерванията на тялото му също не са известни. Ерик Питърсън

Младият Ерик Питърсън (Източник: Pinterest)

кариера

Питърсън започва своята актьорска кариера във Ванкувър, Британска Колумбия, когато помага за основаването на колективната театрална компания Tamahnous Theatre. В резултат на това той получава главни роли във версиите на Джон Грей на The Bacchae и Nijinsky. Освен това Питърсън възобновява сътрудничеството си с Джон Грей, написвайки Billy Bishop Goes to War.

Той беше номиниран и за най-добър актьор на главната сцена на фестивала в Единбург. Освен това Питърсън повтори ролята си в пиесата на Canadian Stage в Торонто през 1998 г. Освен това той се появи на сцената в Love and Anger във Factory Theatre, Health в Vancouver Playhouse и Richard Ill в Young People’s Theatre.

По подобен начин той се появява в Hysteria на канадската сцена и Clout в Националния център за изкуства в Отава през януари 2001 г. Въпреки това, най-известната телевизионна роля на Питърсън е Оскар Лерой в канадското шоу Corner Gas. Той изобрази бащата на Брент Лирой, който наследи бензиностанцията, след като баща му реши да се пенсионира.

Той също така е получил множество награди през цялата си кариера. В резултат на това той беше номиниран шест пъти за наградата Джемини за най-добро изпълнение на водещ актьор в продължаваща драматична роля за портрета си на Леон Робинович в Street Legal, през 1987, 1989 и всяка година от 1992 до 1995. Той също изравни първото място с Winston Riekert през първата година и спечели категорично през следващите две.

Нетната стойност на Ерик Питърсън

Заплатата на Ерик Питърсън се преразглежда и нетната му стойност се оценява на 1,5 милиона долара към октомври 2022 г. В резултат на успешната си кариера той е натрупал значително състояние.

Съпруга на Ерик Питърсън, брак

Ерик Питърсън е женен за актрисата и изпълнителен директор на People for Education Ани Кидър, сестрата на Марго Кидър. В резултат на това той и съпругата му живеят в Торонто, Онтарио, с двете си дъщери, въпреки че той все още посещава Саскачеван. Имената на децата му обаче не са известни на медиите. В резултат на това точната дата на сватбата също не е известна.

Популярни Публикации