Емека Окафор- Wiki, възраст, етническа принадлежност, съпруга, нетна стойност, височина, кариера

Емека Окафор е известен бивш баскетболист от Съединените щати. Emeka Okafor преди това е играл за New Orleans Hornets, Washington Wizards, Philadelphia 76ers и други.

Бързи факти

Пълно име: Емека Окафор
Дата на раждане: 28 септември 1982 г
Възраст: 39 години
Хороскоп: Паунд
Късметлийско число: 12
Щастлив камък: Перидот
Щастлив цвят: Син
Най-доброто съвпадение за брак: зодия Близнаци
Пол: Мъжки
Професия: Баскетболен играч
Държава: елен
Височина: 6 фута 11 инча (2,11 м)
Семейно положение: женен
Дата на сключване на брак: 1 януари 1970 г
Съпруга Стратегията на Нун Окафор
Нетна стойност 30 милиона долара
Цвят на очите черен
Цвят на косата черен
Родно място Хюстън, Тексас
Националност американски
Етническа принадлежност Афроамериканец
Религия християнството
образование Гимназия Bellaire, Университет на Кънектикът
баща Пий Окафор
Майка Селестина Окафор
Братя и сестри Мис Окафор
деца две

Емека Окафор Биография

Емека Окафор е роден в Хюстън, Тексас, Съединени американски щати на 28 септември 1982 г. Към днешна дата той е на 39 години. Chukwuemeka Ndubuisi Emeka Okafor е пълното му име. Пий Окафор е името на баща му, а Селестина Окафор е името на майка му. Освен това той има сестра на име Ннека Окафор.

Докато той е от американски произход и следва християнската вяра. Освен това той е от афро-американски произход. Неговата зодия е Везни според астрологията.Емека Окафор Образование

По отношение на формалното образование, той завършва гимназия в Bellaire High School в родния си град. Завършва и висшето си образование в Университета на Кънектикът.

Височина и тегло на Емека Окафор

Емека Окафор е много привлекателен и има прекрасен характер. Баскетболистът е висок приблизително 6 фута 10 инча. Докато тежи 114 кг. Освен това, когато става въпрос за цялостни измервания на тялото, не са публикувани цифри. Очите му са черни, косата му също черна.

  Емека Окафор

Емека Окафор със съпругата си (Източник: Instagram)

кариера

Емека Окафор се утвърди като един от най-талантливите и атрактивни баскетболисти в историята. От малък той демонстрира ненадминат интерес към тази област, както и невероятна решимост да направи успешна кариера от нея. Той преследва страстта си, като играе баскетбол в гимназията и университета. Тоест, той е бил четиригодишен член на футболния отбор на университета в Кънектикът. През това време той беше обявен за най-забележителния играч на турнира NCAA.

Освен това през 2004 г. изключителният играч е включен в националния отбор по баскетбол на Съединените щати. Състезавал се е и е участвал в различни национални и международни събития, включително Летните олимпийски игри през 2004 г. Играл е професионален футбол за редица различни клубове. Започва кариерата си с Ню Орлиънс Хорнетс и изигра първия си сезон в НБА през 2011 г. По-късно се присъединява към Вашингтон Лизардс, след като завършва кариерата си. По-късно се присъединява към отбори като Philadelphia 76ers и Ulsan Hyundai Mobis Phoebus.

Емека Окафор Нетна стойност

Емека Окафор се радва на комфортен начин на живот със семейството си. Към днешна дата той е известен и богат в резултат на работата си. Освен това към 2022 г. общата му нетна стойност се оценява на около 30 милиона щатски долара към октомври 2022 г.

Емека Окафор Съпруга, брак

Преминаване към Романтичният и личен живот на Емека Окафор , той е женен. Той се жени за съпругата си Илана Нун Окафор през 2012 г. Двамата имат две деца и живеят охолен живот. Освен това той няма други връзки. Докато той е открит относно предпочитанията си по пола. И до днес той не е имал спорни събития.

Популярни Публикации