Елизабет Смарт- Wiki, възраст, етнос, съпруг, височина, нетна стойност, кариера

Елизабет Смарт е оцелял от отвличане и активист за безопасност на децата от Съединените щати. Работила е и като коментатор на ABC News. Нейният принос като активист е огромен, защото самата тя е оцеляла от инцидента от 2002 г. Нейното отвличане стана тема на филм „The Elizabeth Smart Story“, както и на няколко нехудожествени книги. Тя получи наградата Даян фон Фюрстенберг през 2011 г.

Може би сте запознати с Елизабет Смарт, но знаете ли възрастта и височината й, както и нетната й стойност през 2022 г.? Ако не знаете, ние сме написали статия за кратката биография на Елизабет Смарт - wiki, кариера, професионален живот, личен живот, текуща нетна стойност, възраст, височина, тегло и други факти. Така че, ако сте готови, нека започваме.

Бързи факти

Празнувано име: Елизабет Смарт
Истинско име/пълно име: Елизабет Ан Смарт
Пол: Женски пол
Възраст: 34 години
Рождена дата: 3 ноември 1987 г
Родно място: Солт Лейк Сити, Юта, САЩ
националност: американски
Височина: 1,68 м
Тегло: 48 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруг/съпруг (име): Матю Гилмор (м. 2012)
Деца/деца (син и дъщеря): Да (Клои Гилмор, Джеймс Гилмор, Оливия Гилмор)
Запознанства/гадже (име): N/A
Елизабет умна лесбийка/гей ли е?: не
Професия: Активист за безопасност на децата, коментатор
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 2 милиона долара

Биография на Елизабет Смарт

Елизабет Смарт е родена в Солт Лейк Сити, Юта на 3 ноември 1987 г. Баща й Едуард „Ед“ и майка й Лоис Смарт бяха членове на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни. Смарт е второто най-голямо дете в семейство от четирима братя и една сестра.Елизабет Смарт Образование

Елизабет Смарт е завършила Byant Middle School и East High School, като и двете се намират в Солт Лейк Сити. Тя се записва в университета Бригъм Йънг, за да получи бакалавърска степен по музика по изпълнение на арфа.

Възраст, височина и тегло на Елизабет Смарт

Елизабет Смарт е родена на 3 ноември 1987 г. и към 2022 г. е на 34 години. Висока е 1,68 метра и тежи 48 килограма.

  Елизабет Смарт

Елизабет Смарт (Източник: Twitter)

кариера

Елизабет беше отвлечена от дома си в Солт Лейк Сити, когато беше на 14 години. Тя е била изнасилвана ежедневно и е била заплашвана със смърт, ако се опита да избяга. На 12 март 2003 г. тя е спасена от местни полицаи след девет месеца пълно мъчение. Нейната история за отвличане и ежедневни изтезания стана известна по целия свят. За този инцидент са написани много книги и по него е издаден филм, наречен „The Elizabeth Smart Story“.

Професионалната й кариера започва през 2011 г., когато създава фондация Elizabeth Smart Foundation, чиято основна цел е да защитава деца, измъчвани от възрастни. Тя беше ентусиазирана в подкрепата на интернет престъпленията срещу деца и беше натоварена със задачата да принуждава и образова деца, които са били жертви на сексуално насилие. В момента организацията си сътрудничи с Operation Underground Railroad. Тя беше коментатор на ABC News, чийто основен фокус беше върху изчезналите хора.

Награди Елизабет Смарт

Елизабет Смарт е световноизвестна активистка, чийто основен фокус е подкрепата и грижата за деца, които са били сексуално малтретирани или отвлечени. Тя получи множество награди и награди за усилията си, някои от които са изброени по-долу:

  • Отличник на Даян фон Фюрстенберг (2011)
  • Алфа Тета Фи (2012)
  • Медалът на Сиена (2012)
  • Аз съм Елизабет Смарт - Филм – Най-добър телевизионен филм (2018)

Елизабет Смарт Нетна стойност

Елизабет Смарт е американска активистка, чийто основен източник на доходи е от организациите, за които работи. Нейната активистка кариера е много активна, работи и като коментатор в ABC News, където печели много пари. Към юни 2022 г. общото й нетно състояние е близо 2 милиона долара.

Историята на Елизабет Смарт е много вдъхновяваща за всеки, който е преминал през подобно преживяване. Тя се адаптира към необикновен начин на живот, който трябва да бъде следван. Тя е активистка, която помага на нуждаещите се. Нейната благотворителна организация The Elizabeth Foundation помага на деца и възрастни, които са били жертви на различни престъпления през живота си. Нейният принос за глобалния просперитет е огромен.

Умен съпруг на Елизабет, брак

Елизабет завършва мисията си във Франция, преди да се премести в Юта през 2011 г. Там тя служи в Парижкото мисионерско общество, където среща любовта на живота си Матю Гилмор, родом от Шотландия. Те се сгодиха през януари 2012 г. и се ожениха месец по-късно на частна церемония в храма Laie Hawaii. Те са родители на три деца: Клои, Джеймс и Оливия.

Популярни Публикации