Екатерина Гордеева- Wiki, възраст, нетна стойност, съпруг, брак, височина

Екатерина Гордеева е добре познат фигурист в Русия. Екатерина Гордеева е добре известна със спечелването на два златни олимпийски медала и четири световни първенства с покойния си съпруг Сергей Гринков.

Бързи факти

Пълно име: Екатерина Гордеева
Дата на раждане: 28 май 1971 г
Възраст: 50 години
Хороскоп: зодия Близнаци
Късметлийско число: 6
Щастлив камък: Ахат
Щастлив цвят: Жълто
Най-доброто съвпадение за брак: Лъв, Водолей, Везни
Пол: Женски пол
Професия: Фигурист
Държава: Русия
Височина: 5 фута 2 инча (1,57 м)
Семейно положение: женен
Съпруг Дейвид Пелетие
Развод Техният Кулик
Нетна стойност 10 милиона долара
Цвят на очите Хейзъл
Цвят на косата Рус
Родно място Москва
Националност Руски
баща Александър Алексеевич Гордеев,
Майка Elena Lvovna Gordeeva
Братя и сестри Едно (сестра Мария Александровна Гордеева)
деца Two (daughters: Daria Sergeyevna Gordeeva-Grinkova and Elizaveta Ilinichna Kulik)

Екатерина Гордеева Биография

Екатерина Гордеева е роден на 28 май 1971 г. и е на 50 години към момента на писане. Родена е в Москва, Руската съветска социалистическа република, Съветския съюз, а зодията й е Близнаци. По същия начин Екатерина Александровна Гордеева е нейното пълно име. На родния й руски език се изписва като катерина лександровна ордеева. Освен това семейството й нежно я нарича Катя.

Що се отнася до семейството й, нейните родители са майка й Елена Львовна Гордеева и баща й Александър Алексеевич Гордеев. Освен това тя има по-малка сестра Мария Александровна Гордеева.Височина и тегло на Екатерина Гордеева

Екатерина Гордеева е висока приблизително 5 фута 2 инча или 157 сантиметра. По същия начин телесното й тегло е приблизително 41 килограма. Освен това няма друга информация за измерванията на тялото на фигуриста. Въпреки това, като фигуристка, тя със сигурност има много гъвкаво тяло. Освен това косата на тази руска фигуристка е руса, а очите й са лешникови.

кариера

Екатерина Гордеева е известен фигурист на професионално ниво. Тя стана известна заедно с покойния си съпруг Сергей Гринков, когато спечелиха олимпийските първенства през 1988 и 1994 г. Освен това бившата двойка спечели заедно четири световни първенства през 1986, 1987, 1989 и 1990 г. – всичките в кънки на двойки. След трагичната смърт на покойния си съпруг, тази фигуристка продължи да се състезава като единична фигуристка.

Тя е и писателка, освен фигуристка. My Sergei: A Love Story е написана съвместно от нея и писателката на Sports Illustrated Е. М. Суифт. Издадена е през 1996 г. и описва годините й с покойния й съпруг Сергей Гринков. Той съдържа няколко снимки от личната колекция на бившата двойка, както и рекламни изображения от различни туристически групи. Освен това тази книга дебютира на върха на списъка с най-продавани книги на New York Times.

Освен това тя написа Писмо за Дария. Това е детска книга, която тя написа в чест на дъщеря си. Освен това, това е автобиографично писмо до нейната дъщеря. Тази книга обсъжда спомени от детството, кънки, културните различия между Русия и Америка и ценността на семейството. Освен това тази книга съдържа множество снимки от нейната лична колекция.

Екатерина Гордеева Нетна стойност

Към октомври 2022 г. този фигурист се оценява на около 10 милиона долара в Съединените американски щати.

  Инфографика за биография на Екатерина Гордеева

Екатерина Гордеева Биография

Екатерина Гордеева Съпруг, брак

Що се отнася до любовния й живот, Екатерина Гордеева е омъжена жена. Дейвид Пелетие, нейният съпруг, също е канадски фигурист на двойки. Двойката се ожени на 25 юли 2020 г. и в момента живее в Алберта, Канада.

Преди това, от 10 юни 2002 г. до 2016 г., тя беше омъжена за фигуриста Илия Кулик. Тя и Илия имат дъщеря на име Елизавета Илинична Кулик. Това беше вторият й брак. Сергей Гринков беше първият й съпруг.

Тя и първият й съпруг се женят на държавна церемония на 20 април 1991 г. и на църковна церемония на 28 април 1991 г. Тя споделя дъщеря със Сергей, Дария Сергеевна Гордеева-Гринкова. За съжаление първият й съпруг почина на 20 ноември 1995 г. Любимият й почина от инфаркт, докато бяха на концерт в Лейк Плесид.

Популярни Публикации