Ейми Шумър е държана отговорна за недостига на тампони в САЩ

Комикът се появи в реклама на Tampax, марка Proctor & Gamble (P&G), а бизнесът смята, че тя е виновна за увеличаването на продажбите на тампони. Според Чери Макмастър, говорител на P&G, в изявление за Time:

Продажбите на дребно скочиха до небето.

Макмастър каза още, че откакто актрисата от Trainwreck е подкрепила артикулите, търсенето се е повишило със 7,7 процента. Ейми Шумър е обвинявана за недостига на тампони в Съединените щати.Ейми Шумър се появи в кампанията на марката Time to Tampax.

Корпорацията каза, че продажбите са се увеличили, откакто е пусната рекламата. Беше казано,

През последното тримесечие фирмата съобщи, че най-големите й продажби са се увеличили от десетилетия, а сумата пари, генерирана от продажби в сегмента за грижа за жените, се е увеличила с 10%.

 Ейми Шумър

Изглежда обаче, че P&G не е в състояние да отговори на повишеното търсене, тъй като продуктът е в слабо предлагане в цялата страна. Макмастър заяви, че компанията работи 24 часа в денонощието, за да отговори на търсенето. Ейми Шумър се появи в реклама на Tampax през 2020 г. Рекламата беше съсредоточена върху дискусии за менструация и тампони. Компанията публикува няколко видеоклипа с участието на актрисата от Snatched. По-нататък се казваше:

Когато решихме да се съсредоточим върху тампоните и менструалното образование, решихме, че Ейми Шумър ще бъде отличен избор, тъй като Ейми не отстъпва от нищо.

Целта на информационната реклама, според бизнеса, е била да направи менструацията и разговорите с тампон толкова нормални, колкото менструацията. Първоначално Шумър не коментира пред Time, но впоследствие отговори в Instagram, възкликвайки:

Чакай малко, аз дори нямам матка.

За да излекува ендометриозата, болезнено заболяване на матката, актрисата претърпя хистеректомия и апендектомия.

Недостигът на тампони Tampax не е уникален.

Нацията изпитва недостиг на тампони в няколко марки, които не са одобрени от Ейми Шумър. Недостигът може да се дължи на COVID-19. Пандемията доведе до затваряне на промишлени предприятия и недостиг на служители, което може да е причина за разтегната верига на доставки. Освен това суровини като памук, пластмаса и хартиена маса са в недостиг, тъй като те също са необходими за производството на маски за лице.

 Ейми Шумър

Поради недостига в магазините за жени свършват стоките за хигиена. Междувременно доставчиците на Amazon се възползват от проблема, като предлагат пакет от 18 Tampax за 4 (приблизително повече на тампон, отколкото жените обикновено харчат). Няколко дами изразиха недоволството си в социалните мрежи. Потребител на Reddit каза, че е трябвало да посети осем магазина, преди да намери любимата си марка. RJ Мишел Улф заяви:

Казано ясно, тампоните са почти трудни за намиране; Бих казал, че това е така от поне шест месеца.

Дарените тампони също са намалели значително за организациите, които помагат на бедни жени с менструални доставки. Дана Марлоу, създателят на I Support the Girls, която доставя сутиени и менструална хигиена на бездомни жени, каза, че техните складове са почти изчерпани от старинни продукти. Тя разкри:

През последните няколко месеца ни се обаждаха групи и казваха: „Имаме нужда от тампони“, а когато пристигнахме в нашия склад, нямаше никакви.

Марлоу каза, че нейната организация е претърпяла 61% намаление на вноските за тампони в сравнение с 2020 г. Други артикули, като превръзки за менструация, не страдат от сравним недостиг.

Популярни Публикации