Египетският актьор Хешам Селим почина на 64-годишна възраст

Хешам Селим , известен египетски актьор, почина на 22 септември 2022 г. на 64-годишна възраст. Селим се бори с рака от дълго време. Ашраф Заки, президент на Гилдията на египетските актьори и дългогодишен приятел на Селим, съобщи новината в социалните медии. Много други продължиха да отдават уважение на Селим, след като видяха публикацията му в Instagram. Според Заки погребението на Селим ще бъде поставено в района на Голям Кайро на Шейх Зайед, където той е живял.

Хешам Селим е убит

След продължителна битка Хешам Селим почина от рак. През май 2022 г. той беше диагностициран със състоянието. Селим потвърди диагнозата си за рак и посочи, че живее в Айн Ал Сохна, плажен курорт на Червено море в покрайнините на Кайро, по време на телевизионно включване по телефона по това време. Докато новината се разпространяваше, почитателите на Селим се тревожеха за него и докато той лекуваше здравословния си проблем, много хора бяха загрижени за здравето и благосъстоянието му.

  Хешам СелимВ интервю преди два месеца старият му приятел Заки заяви, че не е имал връзка със Селим. След това Селим отиде в Al Tase’a, национална дискусионна програма, и заяви:

Слава Богу, добре съм и всичко ще бъде наред. И може би в наши дни да имаш рак е по-добре, отколкото да получиш Covid или някоя от другите инфекции, които убиват за три дни. Всичко, което Бог дава, е прекрасно и в момента се справям добре.

Кариерата на Хешам Селим в развлекателния бизнес

Хешам Селим, роден на 27 януари 1958 г., завършва College de la Sainte Famille. След това посещава Кралската академия за драматично изкуство в Лондон, както и Висшия институт по туризъм и хотелиерство. Селим започва своята актьорска кариера през 1972 г. с филма Embratoreyyet Meem и получава първата си главна роля през 1976 г. с Awdat Al Ibn Al Dhaal. В продължение на почти 50 години той работи в киното и телевизионната индустрия, играейки във филми и сериали като Al Nazer, Enta Omri, Harb El Gawasis, Khaina Mashroaa, Leqaa ala el-hawa, Hoanem Garden City, Arabesque, Layaly Al Helmiya, El Raya El Beeda и др. През май 2020 г. той участва в публична програма в Египет, защитаваща правата на ЛГБТ+ и заявява, че има транссексуален син.

  Хешам Селим

Хешам беше син на известния футболист Салех Селим. Ел Маестро беше прякорът на Салех заради начина, по който водеше футболния клуб Ал Ахли към победата. Той се издига в йерархията, за да стане мениджър на отбора и член на борда на директорите на клуба. Въпреки известността му, има малко достъпна информация относно кариерата на Хешам.

В Twitter хората му отдадоха уважение.

Творчеството на Хешам Селим става все по-популярно през годините. Когато новината за смъртта му се разпространи, Twitter беше залят от почит. Хешам оставя съпругата си Надя Ал Галеб и три деца от предишния си брак с Мерват Ел Нахас.

Популярни Публикации