Едит Хед- Нетна стойност, биография, Wiki, смърт, етническа принадлежност, съпруг, кариера

Роклите ви трябва да са достатъчно тесни, за да покажат, че сте жена, но достатъчно свободни, за да покажат, че сте дама, казва Едит Хед. Този дизайнер на костюми е забележителна личност, която трансформира концепцията за моден дизайн в Холивуд. Нейното творение се появява в повечето от най-известните филми в индустрията. Прочетете пълната биография, за да научите всичко Възраст на Едит Хед, съпруг на Едит Хед, нетна стойност на Едит Хед, височина на Едит Хед, кариера на Едит Хед и още

Бързи факти

Истинско име Едит Хед
Псевдоним Едит
Известен като Дизайнер на мода/костюми
Възраст 84
рожден ден 1897 г., 28 октомври
Родно място Сан Бернардино, Калифорния
Знак за раждане Скорпион
Националност американски
Етническа принадлежност Бяло
Религия N/A
Височина 5 фута
Тегло N/A
Измервания на тялото N/A
Размер на чашката на сутиена N/A
Цвят на очите черен
Цвят на косата черен
Номер на обувка N/A
гадже Женен
Съпруг Wird you
Нетна стойност 20 милиона долара

Биография на Едит Хед

Едит Хед е роден в прекрасния град Сан Бернардино, Калифорния, и е израснал в град Сърчлайт, Невада. Тя е дете на Max Posener и Anna E. Levy. Баща й имигрира в Съединените щати през 1876 г. като натурализиран американски гражданин от Германия.

По отношение на образованието, Хед посещава Калифорнийския университет, Бъркли, където получава бакалавърска степен по изкуства по писма и наука. Станфордският университет й дава магистърска степен по романски езици през 1920 г. Освен това тази дама е от бял етнос и е от американска националност.Височина тегло

Едит Клер Познер беше висока едва над 5 фута. Тази многостранна дизайнерка на костюми е родена на 28 октомври 1897 г. Тя е родена под знака на Скорпион. Едит рядко се появяваше в медиите, защото работата й беше предимно зад камера.

Но тя винаги носеше бретона си малко над веждите. Тази дама беше виждана предимно с тъмни кръгли очила с черупка на костенурка и полупрозрачни стъкла. Едит също използва червило с оттенък, за да подчертае устните си.

  Едит Хед

Едит Хед (Източник: Pinterest)

кариера

Филмът 'Парамаунт' безспорно беше преломен момент в нейната кариера. Когато проектира костюмите за Дороти Ламур в „Принцесата на джунглата“, с времето Едит е наречена Докторът. До 1938 г. този многостранен дизайнер се издига до позицията на главен дизайнер на костюми на Paramount.

За съжаление, Gulf & Western Industries поеха компанията през 1967 г. и Хед беше принуден да напусне. В резултат на това тя се премести в Universal Studios. Тя имаше малка къщичка там, с входна врата, окачена със златни керемиди. Да не говорим, че плочката беше оформена като женско тяло.

Едит Хед Смърт

Светът беше в траур, след като Едит почина на 24 октомври 1981 г., точно преди да навърши 84 години. По това време тя се бореше с миелоидната миелофиброза, рядко заболяване на костния мозък.

Тя работеше по нов филм само няколко седмици преди смъртта си. Според съобщенията Хед е починал в събота в болницата Good Samaritan в Холивуд.

Главен съпруг на Едит, брак

През 1940 г. тази американска булка върви по пътеката с Wiard Ihnen. Когато говорим за Инен, той беше арт директор и сценограф на Paramount, който е роден в Ню Джърси. Съпругът й, от друга страна, почина от рак на простатата през 1979 г., на 81-годишна възраст.

Едит беше непоправимо ощетена в резултат на този инцидент. До този момент няма информация двамата да имат деца. Освен това те не са осиновили дете.

Едит Хед Нет Уърт

Не може да се отрече, че позицията й на топ дизайнер на костюми в модната индустрия й позволи да натрупа значително състояние. Към 2022 г. Едит има нетна стойност от милиона, според Celebstrendingnow. Няма налична информация за нейната заплата, автомобили или имения.

Любопитни факти

  1. Тя рисуваше много.
  2. Имала е само 1 връзка.
  3. Тя харесваше бисквитки.

Популярни Публикации