Джудит Дърам, вокалистката на Seekers, почина на 79-годишна възраст

Джудит Дърам , главният вокалист на The Seekers и австралийски певец и композитор, почина на 5 август на 79-годишна възраст. През 1968 г. тя напусна триото, за да преследва солова кариера и продължи да създава редица запомнящи се песни. Антъни Албанезе, министър-председателят на Австралия, й отдаде почит и написа:

Джудит Дърам даде глас на нова нишка от нашата идентичност, проправяйки пътя за ново поколение австралийски артисти. Мнозина ще скърбят за нейната щедрост, а химните, които е написала за страната ни, никога няма да бъдат забравени.

Смъртта на Джудит Дърам

Джудит Дърам е починала в болница в Мелбърн в резултат на усложнения от тежко белодробно заболяване, според Universal Music. На следващия ден тя е приета в болницата. Не е сигурно обаче колко време е била засегната от това състояние. Повече информация вероятно ще бъде пусната скоро. Преди това Дърам имаше инсулт по време на турнето на Seekers' Golden Jubilee през май 2013 г. Това наруши способността й да чете и пише, която тя възвърна след възстановяването си.  Джудит Дърам

Кариерата на Джудит Дърам

Тя е родена на 3 юли 1943 г. в Есендън, Виктория, и посещава основно училище Есендън до 1949 г., когато семейството й се премества в Хобарт, Тасмания, където тя се записва в училището Фахан. След това Дърам се завръща в Мелбърн, където посещава Ruyton Girls’ School Kew и RMIT. Впоследствие Дърам започва своята солова кариера, издавайки албуми като For Christmas with Love, Gift of Song и други. През 1970 г. тя направи специално телевизионно предаване, наречено „Запознайте се с Джудит Дърам“, а през 1975 г. се появи в епизод на телевизионния сериал „Кеш и Ко“. През 2003 г. Джудит отпразнува 60-ия си рожден ден, като пътува до Обединеното кралство на „Диамантената обиколка“. На панаира Advance Australia през 2006 г. тя актуализира мелодията и думите на австралийския национален химн, а през 2009 г. го изпя в Hall Federation на St Kilda Road.

  Джудит Дърам

Дърам се завърна в Myer Music Bowl през февруари 2009 г., изпълнявайки The Carnival Is Over на RockWiz Salutes the Bowl – 50th Anniversary на Sidney Myer Music Bowl. През 2009 г. тя също свири на представление в Мелбърн, за да отпразнува издаването на нейния компактдиск Up Close and Personal. Тя се появява за първи път с Frank Traynor’s Jazz Preachers в Memphis Jazz Club в Malvern през 1963 г. След това Джудит си сътрудничи с групата, за да направи дебютното си едноименно EP. Тя се присъединява към The Seekers през 1963 г. и напуска след турне в Нова Зеландия същата година. През 2011 г. Джудит подписва с Decca Records. През юни 2018 г., на 75-ия й рожден ден, нейните 14 непубликувани песни бяха издадени в албум, наречен So Much More.

Потребителите на Twitter отдават почит

Участието на Дърам в The Seekers и нейните вокални способности я направиха домакинска фигура в музикалния бизнес. Когато новината за нейната смърт се разпространи, Twitter беше залят от почит:

През ноември 1969 г. тя се жени за музикален директор и пианист Рон Еджуърт. Еджуърт умира през декември 1994 г.

Популярни Публикации