Джордж Крамб почина на 92-годишна възраст

Джордж Крамб почина на 6 февруари на 92-годишна възраст в дома си. Bridge Records, неговата звукозаписна компания, потвърди новината в туит, като каза:

Биография на Джордж Крамб

Джордж Крамб е роден на 24 октомври 1929 г. от баща кларинетист и ръководител на оркестър и майка челистка. Започва да създава музика, когато е на десет години. Крамб посещава Националния музикален лагер в Интерлохен, Мичиган, през 1974 г. и след това специализира музика в колежа по музика и изящни изкуства Мейсън, където получава бакалавърската си степен през 1950 г. Той печели своята M.Mus. от Университета на Илинойс в Урбана-Шампейн през 1952 г. и неговата D.M.A. от Мичиганския университет през 1959 г.

 Джордж Крамб

кариера

Джордж започва кариерата си като учител в колеж във Вирджиния. По-късно, през 1958 г., той става професор по пиано и композиция в Университета на Колорадо, а през 1958 г. започва дългогодишна връзка с Университета на Пенсилвания, като през 1983 г. става професор по хуманитарни науки в Annenberg. През 1995 г. получава наградата Едуард Медал Макдауъл и през 1997 г. той напусна преподаването. През 2002 г. той получава двойно пребиваване в Държавния университет на Аризона заедно с Дейвид Бърдж, където продължава да композира.

Роденият в Чарлстън, Западна Вирджиния, получава множество отличия, включително награда Пулицър за музика през 1968 г. за симфоничното си произведение Echoes of Time and the River и награда Грами за най-добра съвременна композиция през 2000 г. за произведението си Star-Child.

Феновете отдават почит в Twitter

Методът на Джордж Крамб да пише музика беше основната причина той да бъде толкова харесван. Фенове и други известни хора бяха натъжени да научат за смъртта му и изразиха скръбта си в Twitter:

Популярни Публикации