Джони Деп ще бъде представен като Амедео Модилиани в предстоящия си филм

За първи път от 25 години американският актьор Джони Деп ще поеме кормилото на игрален филм за италианския художник Амедео Модилиани. Според Deadline, 59-годишният актьор също ще бъде копродуцент на филма с Ал Пачино и Бари Навиди, който ще се базира на живота на Модилиани в продължение на 48 часа, който умира поради бедност през 20-те години на миналия век. Modigliani е базиран на едноименната драма на Денис Макинтайър от 1979 г., която описва живота на художника в Париж през 1916 г. Филмът ще бъде второто режисьорско усилие на Джони Деп. Той прави своя режисьорски дебют с филма от 1997 г. „Смелият“ с участието на Марлон Брандо.

Всичко, което трябва да знаете за филмовото вдъхновение на Джони Деп, Амедео Модилиани

Амедео Модилиани е роден в Ливорно, Италия на 12 юли 1884 г. Той е скулптор и художник, чиято работа се характеризира с удължени фигури, асиметрични композиции и използването на основни линии. Модилиани е роден в Италия на родители евреи и се премества в Париж през 1906 г. Там той се включва в художествената сцена на Монмартър, където се среща с художници като Константин Бранкузи и Пабло Пикасо, които повлияват на редуктивния характер на неговите творения. Художникът също така оценява традиционната италианска ренесансова живопис, която изучава като студент по изкуства във Флоренция и Венеция.

 Амедео Модилиани

кариера

В Salon d’Automne през 1912 г. той показва своята работа от осем каменни глави в по-прости и издължени форми, повлияни от африкански скулптури. Амедео, който не беше професионален художник, рисува не само своите приятели и известни личности в парижкото творческо общество, но и анонимни слуги, модели и жители на квартала. През 1917 г. той започва да рисува поредица от около 30 големи жени нудистки, които се считат за едни от най-добрите му творби заради топлите им, блестящи цветове и чувствени, заоблени форми.

В личния си живот той започва връзка на живо с Jeanne Hébuterne през 1917 г. Двойката живее на Кот д'Азур с дъщеря си, родена през ноември 1918 г. Художникът страда от различни заболявания през живота си, включително плеврит и тиф, който слага край на живота му през януари 1920 г. Ебютерн скача от прозорец два дни по-късно, убивайки себе си и нероденото им дете.

 Джони Деп

Дълги години трагичният фон на живота на Модилиани засенчва критичните оценки на неговото изкуство. Той все още се счита за един от най-видните и уникални художници на своето поколение. Снимките на следващия филм на Джони Деп се очаква да започнат в Европа през 2023 г. Засега актьорският състав на филма не е обявен.

На професионалния фронт Деп в момента снима историческата драма на Mawenn Jeanne du Barry, в която той играе крал Луи XV. Снимките започнаха на 26 юли и ще бъдат заснети на няколко места в Париж, включително Версай и други квартали. Джони Деп наскоро спечели шумно дело за клевета срещу бившата си съпруга, Амбър Хърд, въз основа на публикация, която тя написа за Washington Post през 2018 г.

Популярни Публикации