Джона Перети- Wiki, възраст, височина, съпруга, нетна стойност, етническа принадлежност, кариера

Джона Перети е американски интернет предприемач, известен най-вече като съосновател на BuzzFeed и The Huffington Post, както и разработчик на reblogging по проекта Reblog.

Може би сте запознати с Джона Перети, но знаете ли възрастта и височината му, както и нетната му стойност през 2022 г.? Ако не знаете, ние сме написали статия за кратката биография на Джона Перети - wiki, кариера, професионален живот, личен живот, текуща нетна стойност, възраст, височина, тегло и други факти. Така че, ако сте готови, нека започваме.

Бързи факти

Празнувано име: Джона Перети
Истинско име/пълно име: Джона Перети
Пол: Мъжки
Възраст: 48 години
Рождена дата: 1 януари 1974 г
Родно място: Окръг Контра Коста, Калифорния, Съединени щати
националност: американски
Височина: 1,83 м
Тегло: 78 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Андреа Харнер
деца: Да (1 дете)
Запознанства/приятелка
(Име):
N/A
Професия: Интернет предприемач, съосновател и главен изпълнителен директор на BuzzFeed, съосновател на The Huffington Post и разработчик на reblogging по проекта Reblog.
Нетно състояние през 2022 г.: 250 милиона долара
Последна актуализация: септември 2022 г

Биография на Джона Перети

Джона Перети е роден през 1974 г. от баща италианец и англичанин и майка еврейка. Освен това мащехата му е от афро-американски произход. Родното му място е Оукланд, който се намира в Калифорния. Брат му е Челси Перети, известен комик и писател, а Джона се жени за Андреа Харнър, блогър.Той посещава Калифорнийския университет в Санта Круз, където получава бакалавърска степен по екологични изследвания през 1996 г. В средата на 90-те години е известно, че е преподавал компютърни науки в Isidore Newman School в Ню Орлиънс, Луизиана.

Той също така е завършил следдипломна програма в MIT Media Lab. Докато работи там, той стана известен с размяна на имейли с Nike относно искане за печат на sweatshop направо върху обувки по поръчка, което стана вирусно.

Джона Перети Възраст, височина, тегло

Джона Перети е роден на 1 януари 1974 г. и към 2022 г. е на 48 години. Висок е 1,83 м и тежи 78 кг.

  Джона Перети

Джона Перети

кариера

Джона Перети започва кариерата си като съосновател на The Huffington Post през 2005 г., заедно с Кенет Лерър и Ариана Хъфингтън. Той обаче напусна The Huffington Post през 2011 г., след като беше закупен от AOL за 315 милиона долара.

През 2005 г. той беше домакин на Contagious Media Showdown в Eyebeam, където беше директор на R&D Lab от 2001 до 2006 г.

По време на процеса той е разработил концепцията за мрежата Bored-at-Work, която според него ще бъде по-голяма от аудиторията на няколко големи телевизионни мрежи.

Освен това през 2006 г. той основава сайта за конкурси за популярност в интернет BuzzFeed. Той напуска The Huffington Post и започва да работи на пълен работен ден за BuzzFeed.

Сайтът беше известен със своята комбинация от интернет мемета и списъци; получи внимание, защото беше първият, който съобщи, че Джон Маккейн планира да подкрепи Мит Ромни по време на републиканските първични избори през 2012 г.

По-късно този сайт работи за развитие, като през следващата година получи повече от 35 милиона долара финансиране от инвеститори. Този уебсайт получи допълнителни 50 милиона долара от фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz през 2014 г., което повече от удвои предишните кръгове на финансиране.

Твърди се, че Andreessen Horowitz е оценил сайта на около 1 милиард долара. Освен това той прекарва три години в преподаване на компютърни науки, преди да се запише в MIT за магистърска степен.

Постиженията и наградите на Джона Перети

На Джона Перети постиженията включват основаването на Buzzfeed и съосновател на The Huffington Post. Той е известен и като създател на популярни вирусни проекти като BlackPeopleLoveUs.com и Nike Sweatshop Emails.

Нетното състояние на Джона Перети през 2022 г

Нетната стойност на Джона Перети се оценява на 250 милиона долара към 2022 г. Той е направил по-голямата част от парите си като интернет предприемач.

Приходите му се увеличават след основаването на Buzzfeed и съосноваването на The Huffington Post. Той увеличи приходите си, като създаде добре известни вирусни проекти като Nike Sweatshop Emails и BlackPeopleLoveUs.com.

В продължение на пет години този интернет предприемач беше известен като директор на лабораторията за научноизследователска и развойна дейност в Eyebeam Media Center и дори беше домакин на Contagious Media Showdown, състезание от 2005 г., в което членове създадоха продукт и сайт, които по-късно одобриха вирусно .

Джона Перети е успешен и добре известен интернет предприемач с трицифрена нетна стойност или 250 милиона долара. Това е станало възможно благодарение на неговата собственост върху множество уебсайтове, било като физическо лице, или като съосновател.

Освен това той се смята за истинския крал на вирусния маркетинг и медиите. В момента е известен като член на Free Art and Technology Lab в Ню Йорк, където живее със съпругата си.

Популярни Публикации