Джон Робъртс за първи път е диагностициран с две запушени артерии

Водещият на Fox News Джон Робъртс се завърна в предаването си на живо America Reports след една седмица почивка, разкривайки, че е взел почивка, за да се справи с хроничните си здравословни проблеми: За тези, които не знаеха, напуснах нашата програма миналата седмица и веднага се втурнах към болницата. Не се чувствах добре от доста време.

Бившият журналист от Белия дом каза, че е претърпял сърдечна операция и му е поставен пейсмейкър на сърцето. Той каза, че предишният му стент е бил запушен и трябва да бъде отворен отново:

Оказа се, че стентовете, които получих по време на пътуването на Тръмп до Хелзинки с Путин, отново са се запушили. Така че те го отвориха отново, но, подобно на бившия вицепрезидент Майк Пенс, електрическата инсталация в сърцето ми се проваляше. В резултат на това сега се захранвам от батерия. Имам пейсмейкър.Репортерът каза, че се чувства 75 процента по-добре и се надява скоро да се възстанови 100 процента. Джон Робъртс също изрази благодарност на своите лекари и екипа за грижи за диагнозите и лечението, които е получил.

Поглед към сърдечните проблеми на Джон Робъртс

През 2018 г. Джон Робъртс беше диагностициран с две запушени артерии за първи път. Лекарите от болница MedStar Washington се справиха с болестта му по това време, като поставиха изкуствени тръби в сърцето му, за да увеличат притока на кръв. Един от стентите обаче току-що беше запушен и се нуждаеше от спешна медицинска помощ. Най-новият проблем, според Робъртс, е идентифициран, когато лекарите са направили малък ултразвук в коронарната му артерия.

  Джон Робъртс

Телевизионерът каза още, че при рутинна ангиография проблемът със запушения стент би пропуснал. Лекарите имплантираха пейсмейкър в сърцето на Робъртс, след като фиксираха счупения стент, за да наблюдават сърдечния му статус и да управляват сърдечния му ритъм. По време на интервю за The Washingtonian през 2020 г. репортерът обвини сърдечните си проблеми за годините пушене:

Преди пушех, затова имам три парчета неръждаема стомана в сърцето си.

Джон Робъртс обаче каза, че сега цени здравословната храна и води здравословен начин на живот. Освен това репортерът каза, че е спортен фанатик, който обича колоездене, тенис, голф, ходене, трекинг и ски. Той очевидно се радва да бъде в доста разумна форма и смята, че да остане здрав и във форма е важно за него на няколко нива.

Акценти от кариерата на Робъртс

Джон Робъртс е канадско-американски журналист, който е водещ на Fox News' America Reports. Започва кариерата си като водещ в радиостанция CFOS в Онтарио и оттогава работи в различни други местни радиостанции, включително CHYM-FM, CJBK и 1050 CHUM.

През 1979 г. роденият в Торонто прави телевизионния си дебют, като е водещ на музикалното списание The NewMusic по CITY-TV. Той стана известен в резултат на програмата и продължи да работи като развлекателен репортер за CITY-TV. Преди да поеме канадския музикален канал Much Music през 1984 г., Робъртс работи като заместващ водещ за Toronto Rocks. През 1987 г. той напуска позицията си на водещ на CITY-CityPulse TV, за да стане водещ на CityPulse Tonight.

Между 1989 и 1990 г. репортерът работи като водещ за притежаваната от CBS телевизионна станция WCIX. Той се завръща в Канада, за да води сутрешната програма на CTV Canada AM. Робъртс започва кариерата си в CBS News през 1992 г., където работи в CBS Morning News, CBS This Morning и The Early Show. Той също така беше водещ на CBS Saturday Evening News в продължение на 11 години, преди да бъде назначен за главен кореспондент на Белия дом през 1999 г. В CBS Робъртс спечели три национални Еми и награда Грейси.

През 2006 г. 65-годишният напуска CBS, за да се присъедини към CNN. Той беше на фронтовата линия на войната в Ливан през 2006 г., за което получи награда за заглавие. От 2007 г. до 2010 г. Робъртс е водещ на сутрешното шоу на CNN American Morning и работи като национален репортер за мрежата. През 2011 г. Джон Робъртс напуска CNN, за да се присъедини към Fox News. Той отразява редица забележителни събития, включително урагана Ирен през 2011 г., процеса за убийството на Робърт Дърст, епидемията от ебола в Съединените щати и торнадото EF5 през 2013 г. По-късно той беше обявен за топ репортер на Белия дом, отразяващ президентството на Доналд Тръмп от 2017 г. до 2011 г. На 14 януари 2021 г. той започна да води съвместно с America Reports.

Популярни Публикации