Джон Ръсел Хюстън - женен, съпруга, нетно състояние, дъщеря

Джон Ръсел Хюстън беше бивш офицер от армията, превърнал се в развлекателен предприемач. Той е най-известен като бившия съпруг на покойната певица Сиси Хюстън и бащата на покойната певица и актриса Уитни Хюстън.

Бързи факти

Пълно име Джон Ръсел Хюстън
Първо име Джон
Презиме Ръсел
Фамилия Хюстън
Дата на раждане 13 септември 1920 г
Възраст 101 години
Професия Военнослужещ и изпълнителен директор на развлекателния сектор
Националност американски
Град на раждане Трентън, Мърсър Кънтри, Ню Джърси
Държава на раждане Съединени щати
Бащино име Джон Ръсел Хюстън старши
Име на майката Сара Елизабет Колинс Хюстън
Полова идентичност Мъжки
Сексуална ориентация Направо
Хороскоп зодия Дева
Без деца 5

Неговото семейство и брачен живот

Той имаше три брака през целия си живот. Името на първата му съпруга не е посочено в нито един уики сайт. През 1959 г. той се жени за Сиси Хюстън. Те бяха родители на две деца - момче и момиче. Майкъл Хюстън е негов син и той е певец. Бракът им вървеше добре, докато не решиха да се разведат след повече от три десетилетия заедно. През 1990 г. те се развеждат.

  Джон Ръсел Хюстън

Джон Ръсел Хюстън (Източник: Google)След това той се жени за Барбара Пеги Хюстън. Двойката остана заедно до смъртта на Джон. Те имат едно дете заедно, Алана Хюстън. Той имаше още един син от връзката си с Елси Хамилтън. Името му е Джон Ръсел Хюстън III.

Сиси Хюстън, бившата му съпруга

Емили Дринкард, рожденото име на Сиси Хюстън, е добре известна с това, че пее като дубльор на легендарни вокалисти като Рой Хамилтън, Арета Франклин и много други. Тя получи две награди Грами за усилията си. Емили е родена на 30 септември 1933 г. в Нюарк, Ню Джърси, САЩ. Тя е израснала със своите седем братя и сестри. Никълъс и Делия Мей Дринкард са нейни родители.

Емили започва своята певческа кариера с групата на по-големите си братя през 1938 г. Тя е многостранен артист, както и един от най-успешните. През 1955 г. се омъжва за първи път за Фреди Гарланд. Двамата имат едно дете като двойка. Бракът им издържа едва две години. Сега тя е на 86 години и страда от деменция.

Дъщеря, Уитни Хюстън

Пълното име на Уитни Хюстън е Уитни Елизабет Хюстън и е родена на 9 август 1963 г. в Нюарк, Ню Джърси, САЩ. Тя има по-голям брат на име Майкъл Хюстън и полубрат на име Гари Гарланд, известен официален професионален баскетболист от страна на майка си.

Майка й я учи да пее от малка. На единадесетгодишна възраст тя започва да пее в хор на баптистката църква New Hope в Нюарк. Най-известната й песен е „I Will Always Love You“. През 1992 г. тя се жени за певеца Боби Браун. Те имат едно дете заедно. През 2007 г. те се развеждат. На 11 февруари 2012 г. тя е открита в безсъзнание в хотелската си стая и удавена във ваната. В 15:55ч. този ден тя беше обявена за мъртва. Причината за смъртта не е известна веднага, но по-късно в доклада се казва, че причината за смъртта е удавяне и последиците от сърдечно заболяване и употребата на кокаин.

  Джон Ръсел Хюстън

Джон Ръсел Хюстън (Източник: Google)

Смърт

Джон почина на 2 февруари 2003 г. на 82 години във Форт Лий, окръг Берген, Ню Джърси, САЩ. От дълго време страдаше от диабет и сърдечни проблеми, здравословното му състояние беше влошено. Той беше положен на гробището Феървю в Ню Джърси, САЩ.

Нетна стойност

Сиси Хюстън, бившата му съпруга, има нетно състояние от 7 милиона долара към 2022 г. Тя може да спечели толкова пари чрез дългата си кариера на певица. През цялата си кариера тя е публикувала няколко албума и сингъла. Дъщеря му Уитни имаше отрицателна нетна стойност към момента на смъртта си. Когато почина, тя имаше дълг от 20 милиона долара към звукозаписната си компания Sony. В кариерата си тя е продала 200 милиона записи. Тя е един от най-успешните артисти на всички времена.

Любопитни факти

  • Роден е на 13 септември 1920 г. в Трентън, окръг Мърсър, Ню Джърси, САЩ.
  • Той беше от американски произход.
  • Джон Ръсел Хюстън старши и Сара Елизабет Колинс Хюстън бяха негови родители.
  • Той беше от афро-американски произход.
  • Боби Кристина Браун, неговата внучка, почина на 22-годишна възраст.

Популярни Публикации