Джон Бойега е критикуван, след като направи забележка относно правилата за срещи

Джон Бойега наскоро обърна внимание на срещите и качествата, които търси в съпруга. Актьорът разказа защо не бърза да се установи в интервю за GQ. Бойега заяви:

И двете [работата и работата] са важни. Това се промени. Сега съм на 30. Основно се съсредоточих върху намирането на мир и събирането на себе си от 28-годишна възраст. Продължавам напред с почтеност и откритост. Няма измама. Няма измама. И да съм отдаден на това, с което се ангажирам.

Бойега подчерта навиците си за срещи в същото интервю, като посочи, че излиза изключително с чернокожи. Той каза,Излизам изключително с чернокожи мъже и всичко е въпрос на химия, личност и амбиции. има ли връзка мога ли да ви помогна Можете ли да ми помогнете?

Позицията му обаче да се среща изключително с жени с тъмен тен вбеси нетизените, които не останаха доволни от отговора му. Потребителите на Twitter предложиха както подкрепа, така и съпротива на неговите изявления относно живота му на срещи, което предизвика расистки спорове. Някои потребители на социалните медии подкрепиха Бойега, докато други бяха разстроени от отношението му.

Джон Бойега разкри навиците си за срещи.

Както беше отбелязано по-рано, в интервю за GQ Джон Бойега посочи, че обича да се среща с чернокожи жени. Той също така каза, че когато става въпрос за романтична връзка с някого, той има определени основни правила. Докато заявяваше, че излизам изключително с чернокожи, Джон Бойега също така отбеляза, че химията, личността и амбициите са ключови съображения при срещите. Той отбеляза, че той и приятелката му се стремят да имат подобна синергия. Според актьора:

Доста избирам дамите, с които говоря. Те не те искат в тяхната компания. Тъй като сте в светлината на общественото внимание, те биха предпочели да имате жена и деца. Това е най-добрият пакет за връзки с обществеността. Родителите ми, от друга страна, са женени от 35 години. Няма нищо, което този свят може да направи, за да ме окаже натиск да бъда вдъхновен от някой друг освен родителите ми.

  Джон Бойега

Интервюто на Бойега предизвика известна дискусия относно расизма, като един потребител на Twitter предположи, че ако бяла звезда каже същото нещо публично, това ще се счита за „расистко“. Когато Джон Бойега отговори на вече изтрития пост, потребителите на мрежата реагираха още по-яростно. Той беше заявил:

Когато хората казват, че харесват брюнетки или блондинки, те нямат предвид перуки. Моят избор не подлежи на обсъждане. [sic]

Как останалата част от Twitter отговори на обвиненията на Джон Бойега в расизъм?

Нетизените аплодираха Джон Бойега за това, че се застъпи за себе си, когато отговори на публикацията. Много хора се съгласиха с Бойега, че е бил прав да бъде прозрачен относно предпочитанията си за срещи. Бойега, който по-рано направи силно изявление на демонстрация на Black Lives Matter през 2020 г., беше похвален от нетизените. Бойега се обяви против расизма, като същевременно подкрепи жертвите Джордж Флойд, Сандра Бланд, Трейвън Мартин и Стивън Лоурънс в обръщението си. По време на една от речите си той каза:

Не съм сигурен дали ще имам работа след днес, но мамка му.

  Джон Бойега

Някои от неговите последователи също показаха подкрепата си, като закачливо туитнаха за желанието си да бъдат негов партньор. Някои хора се засмяха в отговор на туит на WIRED, в който Джон Бойега разкри, че е излизал на срещи:

Потребителят на Twitter, чийто расистки коментар предизвика огромната дискусия, го е изтрил.

Популярни Публикации