Джоди Суитин беше ударена на земята от полицаи в Лос Анджелис на митинг в подкрепа на избора

Полицаи в Лос Анджелис удариха актрисата Джоди Суитин на земята на митинг в подкрепа на избора в Лос Анджелис в събота. 40-годишният протестира срещу решението на Върховния съд да отмени делото Roe v Wade, което премахва правителствената защита на правата на аборт. Нетизени се събраха в социалните медии, за да изразят недоволството си от манипулирането на актрисата от страна на полицията, която изигра Стефани Танер в „Пълна къща“.

По време на демонстрация Джоди Суитин беше видяна на камерата да крещи в микрофон на магистралата. След това няколко ченгета я блъснаха и тя се свлече на земята. След това актрисата се изправи, оправи бейзболната си шапка и скандира „Няма справедливост, няма мир“. Един демонстрант беше чут да крещи на ченгето, докато актрисата беше принудена да легне на земята:

Какво, по дяволите, ви се случи, момчета?Според фотографа на свободна практика Майкъл Аде, демонстрантите са провеждали мирна демонстрация на магистралата с Джоди Суитин. Актрисата, която изигра Стефани Танер в Full House, беше хвърлена на земята в този момент. Аде също сподели видео в Instagram, показващо демонстранти, блъскани от полицаи с палки.

  Джоди Суитин

Полицията в Лос Анджелис изпрати изявление до списание People в отговор на свалянето на Джоди Суитин. Те казаха, че ще разследват служителя, който е отговорен за това.

Според LAPD:

Полицейското управление на Лос Анджелис е наясно с видеозапис, показващ как жена е блъсната на земята от полицията, която отказа да позволи на групата да влезе пеша и да отвлече магистрала 101. Използването на сила ще бъде разгледано в светлината на политиката и практиката на LAPD.

Интернет реагира на служителите на закона, които блъскат Джоди Суитин

Нетизените бяха изненадани, след като видяха полицаи да малтретират физически демонстранти, за които се твърди, че демонстрират мирно. Много хора смятат, че отношението към Суитин от страна на офицерите е неоправдано. Някои също използваха предишни училищни стрелби, за да твърдят, че полицията ще напада само мирни демонстранти, а не ще защити училищата от стрелците. Няколко туита в отговор на това, че Джоди Суитин е била влачена от ченгетата, гласят:

Представителят на Джоди Суитин каза, че актрисата е добре.

Суитин беше добре след демонстрацията, според говорителка на актрисата от Beyond the Edge. В изявление, изпратено от нейния публицист, актрисата каза, че е щастлива да стане свидетел на много хора, които се противопоставят на отмяната на правата на аборт. Тя също така потвърди, че демонстрантите маршируват в унисон, което прави реакцията на полицията неоправдана. Изявлението й гласеше следното:

Изключително съм доволен от стотиците хора, които излязоха вчера, за да използват правата си по Първата поправка и да предприемат директни действия, за да се противопоставят на огромните несправедливости, постановени от нашия Върховен съд. Ще продължим кампанията, докато гласовете ни не бъдат чути и действията бъдат приложени. Това няма да ни разубеди да продължим да се борим за правата си. Няма да бъдем свободни, докато всички не сме свободни.

  Джоди Суитин

Митингът, в който участва актрисата, е вторият от поредицата протести, които се провеждат в САЩ. Протести се провеждат в отговор на решението на Върховния съд на САЩ 5-4 Roe v Wade, издадено в петък.

Популярни Публикации