Джийни Бъс - Wiki, възраст, височина, нетна стойност, съпруг, брак

Джийни Бъс е спортен директор от Съединените щати. Президентът и частен собственик на LA Lakers Jeanie Buss е добре позната фигура в Националната баскетболна асоциация. Лос Анджелис Блейдс беше нейният отбор по хокей на ролери, който тя също притежаваше.

Бързи факти

Пълно име: Джийни Бъс
Дата на раждане: 26 септември 1961 г
Възраст: 60 години
Хороскоп: Паунд
Пол: Женски пол
Професия: Спортен изпълнителен директор
Държава: елен
Височина: 5 фута 7 инча (1,70 м)
Семейно положение: по отношение
Запознанства Джей Мор
Разделям Фил Джаксън
Развод Стив Тимънс
Нетна стойност 500 милиона долара
Цвят на очите кафяво
Цвят на косата Рус
Размер на тяло 34-25-35 инча
Родно място Санта Моника, Калифорния
Националност американски
образование Университет на Южна Калифорния (USC)
баща Джери Бъс
Майка Джоан Мюлер
Братя и сестри Три (Джони, Джим и Джани)

Биография на Джийни Бъс

Джийни Бъс е родена в Санта Моника, Калифорния, на 26 септември 1961 г. Като Везни, тя е на 60 години и е в разцвета на силите си. Джийни Мари Бъс е пълното й име и тя е американска гражданка. Джери Бъс е нейният баща, а Джоан Мюлер е нейната майка. Те се казват Джони, Джим и Джани. Родителите на Джийни се развеждат през 1972 г., което я кара да се чувства емоционално изоставена. Тя и баща й, който притежаваше Los Angeles Strings, присъстваха на срещите на Световния отбор по тенис, когато тя беше само на 14 години. Тя също се премества при баща си в Пикфеър, когато е на 17 години. Бъс става толкова добре запознат с работата на имението, че започва да организира обиколки.

Джийни посещава Palisades Charter High School, получавайки бакалавърска степен по бизнес администрация. Впоследствие тя продължава образованието си в Университета на Южна Калифорния (USC), като получава бакалавърска степен по бизнес администрация с отличие.  Възрастта на Джийни Бъс

Джийни Бъс

Височина и тегло

Джийни Бъс е висок 5’7″ и тежи около 57 кг. Другите размери на тялото на Бъс, като размерите на гърдите, талията и бедрата, са 34-25-35 инча. Косата й е руса, а очите й са кафяви.

кариера

Джери, който преди това беше собственик на втората итерация на Strings, когато Jeanie Buss беше студентка в USC, назначи нейния генерален мениджър. World TeamTennis беше преустановен през 1978 г. и възобновен като TeamTennis през 1981 г. Los Angeles Blades of Roller Hockey International бяха основани от Jeanie през 1993 г., година след разпадането на Los Angeles Strings. Лигата й присъди и изпълнителен директор на годината.

Great Western Forum, бившата домашна арена на Лос Анджелис Лейкърс, дори й позволи да служи като президент в продължение на четири години. Освен това от 1995 г. тя е заместник-управител на Борда на управителите на НБА. През 1999 г. тя е повишена в изпълнителен вицепрезидент на Лейкърс по бизнес операциите. В допълнение, Джийни Бъс беше обявена за една от 20-те най-влиятелни жени в спорта от Sporting News през 2005 г. Тя беше посочена като една от малкото влиятелни жени в спортния мениджмънт и една от най-влиятелните жени в НБА от Forbes и ESPN през 2011 г.

През 2013–14 г. Джийни Бъс беше избрана за президент на Лос Анджелис Лейкърс. Тя остана да отговаря за финансовите операции на отбора, докато работи с брат си Джим, за да контролират баскетболните операции на отбора. Тя също е собственик на WOW-Women Of Wrestling и нейното управление на Laker. Президентът на глобалната дистрибуция на ViacomCBS Дан Коен разкри заедно с нея и нейния дългогодишен бизнес партньор Дейвид Маклейн през октомври 2021 г., че ViacomCBS е подписала многогодишно споразумение за разпространение на WOW в Circa Resort & Casino в Лас Вегас.

Нетната стойност на Джийни Бъс

Джийни Бъс има нетна стойност от 500 милиона долара, според celebritynetworth.com, а основният й източник на доходи е работата й като спортен директор и имуществото на баща й.

  Нетната стойност на Джийни Бъс

Джийни Бъс

Джийни Бъс Съпруг, брак

През 1990г. Джийни Бъс се омъжи за Стив Тимънс , волейболист. Бракът им обаче издържа едва три години, докато се разделят. Фил Джаксън, бившият треньор на Лейкърс и президент на Ню Йорк Никс, с когото тя се срещаше от декември 1999 г. и се сгоди за четири години, беше друг акцент в връзката. Професионалните изисквания и географското разстояние карат Джаксън да прекрати годежа си през декември същата година. В момента тя се вижда с комика Джей Мор. В профилите на двамата в социалните мрежи има техни снимки заедно.

Популярни Публикации