Джес Стейли- Биография, възраст, нетна стойност, съпруга, брак, височина

Джес Стейли е добре известен американски банкер, който е бил бивш главен изпълнителен директор на групата (CEO) на Barclays, глобалната универсална банка, от която той подаде оставка на 1 ноември 2021 г., за да бъде наследен от C. S. Venkatakrishnan. Стейли започва кариерата си в банковото дело и финансовите услуги през 1979 г., на 23-годишна възраст. Научете всичко за Биография на Джес Стейли, възраст, нетна стойност, съпруга, брак, височина

Бързи факти

Празнувано име Джес Стейли
Възраст 64 години
Псевдоним да
Рождено име Джеймс Едуард Стейли
Рождена дата 1956-12-27
Пол Мъжки
Професия Изпълнителен директор на банката
Родена нация Съединени щати
Място на раждане Бостън, Масачузетс
Националност американски
Етническа принадлежност Бяло
Хороскоп Козирог
Известен с Известен като бивш главен изпълнителен директор на групата (CEO) на Barclays
Братя Питър Стейли
Колеж / университет Колеж Боудойн
образователна квалификация Диплома по икономика
баща Пол Р. Стейли
Сексуална ориентация Направо
Семейно положение Женен
Съпруга Деби Стейли
Дъщеря две
Нетна стойност 120 милиона долара
Заплата 4 милиона долара
Форма на тялото Средно аритметично
Височина 5 фута 6 инча
Тегло 70 кг (154 паунда)
Цвят на косата кафяво
Цвят на очите Тъмно кафяво

Биография и ранен живот

Джес Стейли е роден в Бостън, Масачузетс, на 27 декември 1956 г . Джеймс Едуард Стейли е неговото собствено име. Той е от американска националност. Стейли е от бял етнически произход и зодията му е Козирог.

Джес е роден и израснал в Бостън заедно с брат си Питър Стейли, който сега е добре известен политически активист, признат за участието си в застъпничеството срещу ХИВ/СПИН. Той е посещавал местно училище и е бил отличник, преди да се запише в колежа Bowdoin и да получи диплома по икономика.Баща му и дядо му са били известни бизнесмени в североизточните щати. Баща му, Пол Р. Стейли, беше президент и главен изпълнителен директор на PQ Corporation, която в крайна сметка премести семейството извън Филаделфия, Пенсилвания, а дядо му, Едуард Стейли, беше главен изпълнителен директор на W.T. Grant, когато компанията обяви фалит през 1976 г.

Височина и тегло на Джес Стейли

Джес Стейли е джентълмен със средно телесно тегло към шестдесетте. Той е висок на 5 фута. 6 инча и тежи приблизително 70 кг. Има светла кожа, кафява коса и тъмнокафяви очи.

 Инфографика за биография на Джес Стейли

Биография на Джес Стейли

кариера

 • Джес Стейли започва кариерата си през 1979 г., когато се присъединява към Morgan Guaranty Trust Co. от Ню Йорк.
 • От 1980 г. до 1989 г. той служи като ръководител на корпоративните финанси за Бразилия и генерален мениджър на бразилския брокерски отдел на компанията.
 • В началото на 90-те години той става един от основателите на капиталовия бизнес на J.P. Morgan.
 • По-късно той става ръководител на отделите „Пазари на собствен капитал“ и „Синдикат“.
 • През 1999 г. той е назначен за ръководител на отдела за частно банкиране на J.P. Morgan.
 • Той беше повишен в главен изпълнителен директор на J.P. Morgan Asset Management две години по-късно, където ръководи отдела до 2009 г.
 • През 2009 г. е назначен за главен изпълнителен директор на Инвестиционната банка.
 • Той напусна J.P. Morgan през 2013 г. като управляващ партньор след повече от 30 години служба.
 • През май 2015 г. той беше избран в борда на директорите на UBS, швейцарска световна фирма за финансови услуги.
 • Джес Стейли беше назначен за главен изпълнителен директор на Barclays на следващата година, на 1 декември 2015 г.
 • Той е член на борда на директорите на Института за международни финанси и на Бизнес съвета САЩ-Китай.
 • Джес Стейли също стана член на консултативния съвет на Американския музей по естествена история.
 • Той се оттегли като главен изпълнителен директор на Barclays на 1 ноември 2021 г. и беше наследен от C. S. Venkatakrishnan.

Нетната стойност на Джес Стейли

Джес Стейли печели солидно като банкер и като главен изпълнителен директор (CEO) на Barclays. Стейли започва кариерата си в Morgan Guaranty Trust Co. и си проправя път до един от най-богатите банкери в света. Нетното състояние на Джес Стейли е около 120 милиона долара към 2022 г.

По време на кариерата му в J.P. Morgan отделът за управление на активи на фирмата нарасна от 605 милиарда долара до приблизително 1,3 трилиона долара клиентски активи. Освен това той закупи 2,8 милиона акции в Barclays на цена от 233p. С работата си като главен изпълнителен директор на две различни банки, включително изключително успешната Barclays, той се оценява на нетна стойност от около 120 милиона долара, със заплата от около £4 милиона за 2020 г., включително годишен бонус от £843 000, въпреки че предварителните печалби на банката намаляват до £3,1 милиарда през 2020 г. от £4,4 милиарда през 2019 г.

Той дори е събрал до £8,24 милиона в рамките на една година от началото си в Barclays, според докладите. След като подаде оставка като главен изпълнителен директор на Barclays през 2021 г., той ще получи цялото си 12-месечно възнаграждение, което се равнява на 2,4 милиона паунда годишен доход.

Джес Стейли Съпруга и брак

Джес Стейли е женен мъж, който е бил женен само веднъж. Първият му и единствен брак е с миловидната Деби Стейли. Тя е американски квалифициран интериорен дизайнер, който служи като лидер на своята дизайнерска фирма Debora Staley Interiors Inc.

Двамата се срещнаха за първи път, докато Джес работеше в Южна Америка, както той обясни по-рано в интервю: Аз бях унитарианец от Бостън, а тя беше бразилска еврейка в Са Пауло… Аз бях въплъщение на най-мрачните страхове на нейния родител.

Те имат две дъщери и в момента живеят в квартал Парк Авеню в Ню Йорк и Саутхемптън, Ню Йорк. Освен това Стейли беше член на борда на директорите на Фондация Робин Худ, организация с нестопанска цел, посветена на решаването на проблемите, свързани с бедността в Ню Йорк.

Популярни Публикации