Джери Милър- Wiki, възраст, нетна стойност, съпруг, етническа принадлежност, височина, кариера

Американски китарист и певец Джери Милър превъзхожда рок, психеделичен рок и фолк-рок жанрове. Той е добре известен с изпълненията на групата си, както и със соловите си вокали. Джери обича да свири на Beulah. Около 60-те години той създава групата Moby Grape, която продължава да се изявява от време на време. Албумът на Moby Grape на групата е класиран сред 500-те най-добри албума на всички времена. Милър е отличен и в свиренето на китара. Поради това той беше включен в списъка на 100-те най-велики китаристи.

Бързи факти

Празнувано име: Джери Милър
Истинско име/пълно име: Джери Милър
Пол: Мъжки
Възраст: 79 години
Рождена дата: 10 юли 1943 г
Родно място: Такома, Вашингтон, САЩ
националност: американски
Височина: 1,7 м
Тегло: 87 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Неженен
Съпруга/съпруга (име): N/A
Деца/деца (син и дъщеря): не
Запознанства/приятелка (име): N/A
Джери Милър гей ли е?: не
Професия: Китарист
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 5 милиона долара

Биография на Джери Милър

Джери Милър е роден в Такома, Вашингтон, на 10 юли 1943 г. Той никога не е предоставял никаква информация относно своето възпитание или образование. За неговите родители, братя и сестри и родния град не знаем много. В няколко интервюта той споменава, че от малък обича музиката и иска да се занимава професионално с нея. От гимназиалните си дни той свири на китара и мелодиите му карат жените да припадат. В колежа той също играе малко футбол, но музиката е основната му страст.

  Възраст на Джери Милър

Възраст на Джери МилърДжери Милър Възраст, височина, тегло

Джери Милър е роден на 10 юли 1943 г.; Той е на 79 години към 2022 г. Висок е 1,7 метра и тежи 87 килограма.

Съпруга на Джери Милър, брак

Джери Милър винаги е поддържал сравнително дискретен личен живот. Не знаем дали е женен или се среща с някого, защото никога не е разкривал състоянието на връзката си. Той говореше само за професионалния си живот и нито веднъж не говори за личния си живот. Той никога не се появява с жена и изглежда като мъж, който е силно загрижен за професията си.

кариера

С групи като Elegants и Frantics Милър започва своята музикална кариера. Освен това той си сътрудничи с Bobby Fuller Four, обикаля с него и записва кавър на китара на песента му I Fought the Law. Той също така публикува песен, озаглавена Spanish Castle Magic, която посвети на своите приятели Лари Кориел и Джими Хендрикс. Докато беше в Сиатъл, той ги срещна; заглавието на песента идва от факта, че те често се срещат там.

През 1966 г. Джери Милър, Дон Стивънсън и Боб Мозли създават групата Moby Grape в Сан Франциско. Columbia Records подписват с групата. Под този лейбъл те създават четири албума, разпространени между 1967 и 1969 г. Hey Grandma, 8.05 и Murder In My Heart for The Judge са едни от най-добрите им композиции. Филмът от 2005 г. Преводачът включва песента Hey Grandma. Въпреки че се разделят през 1970 г., те понякога все още изпълняват.

През 1969 г. Джери Милър, Дон Стивънсън, Джон Барет и Джон Оксендайн сформират групата The Rhythm Dukes. Но поради провала си групата продуцира само един албум, преди да се разпадне през 1971 г.

След 1995 г. той се връща в родния си град и обединява усилията си с Том Мърфи, Дарин Уоткинс и Ким Уоркман, за да сформират The Jerry Miller Band. През юли 2007 г. групата участва в честването на 40-ата годишнина на Monterey Pop. Miller Time е най-новият му албум.

Награди и постижения

Един от 500-те най-велики албума на всички времена е албумът Moby Grape на групата Moby Grape. Милър е отличен и в свиренето на китара. Поради това той беше включен в списъка на 100-те най-велики китаристи.

Нетната стойност на Джери Милър през 2022 г

Джери Милър има нетна стойност от около милиона към 2022 г. Той е свирил в множество групи и е записвал песни, които са достигнали върха на класациите.

Джери Милър е добре позната фигура в музикалния бизнес и има значителен принос. Той публикува някои от добре познатите мелодии, които се изпълняват и до днес. Свири на китара и пее прекрасно. Феновете на групата му Moby Grape липсват на групата и искат те отново да свирят заедно.

Популярни Публикации