Джеред Баркли, озвучаващ актьор, почина на 91-годишна възраст

Джеред Баркли , известен актьор, почина на 23 юли 2022 г. на 91-годишна възраст. Неговата приятелка Майра Търли съобщи новината, заявявайки още, че той е починал от MDS левкемия. Баркли стана известен като озвучител за няколко телевизионни предавания. Погребението му все още не е известно.

Всичко за Джеред Баркли

На 22 ноември 1930 г. е роден Джеред Баркли. Започва кариерата си във Водевил на тригодишна възраст, свирейки с Джуди Гарланд, Шърли Темпъл и Сами Дейвид младши. Той се докосва до света на радиото, когато е на шест години, а на дванадесет години прави турне с циркът на Клайд Бийти. В средата на 50-те години Баркли дебютира в киното като съкилийник на Франк Синатра в драмата от 1955 г. „Човекът със златната ръка“. Филмът, режисиран от Ото Премингер, беше номиниран за три награди Оскар и ще бъде добавен към Националния филмов регистър през 2020 г.

 Джеред БарклиБаркли се появява в телевизионни сериали като Алфред Хичкок представя, Шайен, Сивият призрак и други. След това той участва в научно-фантастичната драма 'Войната на сателитите' през 1958 г. Картината, режисирана от Роджър Корман, е издадена като част от двоен филм заедно с 'Атаката на 50-футовата жена'. През 60-те години Джеред Баркли се появява в различни западни програми, включително Rawhide, Cheyenne, Bronco, The Dakotas, Hawaiian Eye, Surfside 6, The Case of the Dangerous Robin, Bonanza и други. След това той участва в телевизионния филм от 1962 г. His Model Wife.

В крайна сметка Баркли се премества в Ню Йорк и се появява в две пиеси на Едуард Олби, Zoo Story и The American Dream, в театър Cherry Lane през 1962 г. През 1963 г. той се появява в Next Time I'll Sing to You в Phoenix Theatre, последван от Представления на Бродуей в Marat Sade (1963) и A Patriot for Me (1964). (1969). През 1974 г. той режисира и хореографира Sextet в Bijou Theatre, както и още две пиеси, Rosebloom и Scandalous Memories.

Кариера на озвучаващ актьор

Джеред Баркли започва кариерата си като озвучаващ актьор за анимационни телевизионни предавания в началото на 80-те години. Той беше чут за първи път в Trollkins, Richie Rich, Pole Position, Foofur и други предавания. Той също така осигури вокална работа за Смърфовете и множество герои в различни епизоди на Трансформърс. Работата му върху Мечето Падингтън получи широко признание.

 Джеред Баркли

През 80-те години Баркли става учител по актьорско майсторство, работейки с изпълнители като Картър, Джони Деп, Джош Бролин, Рю Маккланахан и други. По-късно той става международен туристически фотограф, изследвайки 27 различни континента и нации.

Популярни Публикации