Джералдин Джеймс- Уики, възраст, съпруг, етническа принадлежност, нетна стойност, височина, кариера

Джералдин Джеймс е английска филмова и телевизионна актриса. Джералдин Джеймс също е била офицер от OBE (Орден на Британската империя). Орденът на Британската империя е британски героичен орден, който признава постижения в изкуствата и науките, благотворителност и социални дейности и обществена служба извън държавната служба.

Бързи факти

Пълно име: Джералдин Джеймс
Дата на раждане: 06 юли 1950 г
Възраст: 72 години
Хороскоп: Рак
Пол: Женски пол
Професия: актриса
Държава: Великобритания
Височина: 5 фута 6 инча (1,68 м)
Семейно положение: женен
Съпруг Джоузеф Блачли
Нетна стойност 18 милиона долара
Цвят на очите Син
Цвят на косата Рус
Размер на тяло 34-24-34
Родно място Мейдънхед
Националност британски
Религия християнството
образование Downe House, Драматичен център в Лондон
баща Джералд Томас
Майка Анабела Джеймс
деца Ели Блачли

Биография на Джералдин Джеймс

Джералдин Джеймс е роден на 6 юли 1950 г. в Мейдънхед, Обединеното кралство. Тя е на 72 години към 2022 г., американска гражданка по националност и християнка.

По същия начин нейният знак за раждане е Рак и в момента живее в Мейдънхед. Имената на родителите на Джералдин са съответно Джералд Томас и Анабела Джеймс. Джералд, баща й, беше кардиолог, а Анабела, майка й, беше медицинска сестра алкохоличка.Джералдин наистина има двама братя и сестри, но няма налична информация за тях. Родителите на Джералдин се развеждат, когато тя е на 14 години, и тя и двамата й братя и сестри стават съдилища от тяхната мащеха.

Джералдин Джеймс Образование

Джералдин се е провалила на изпита си за 11+ и е била записана в Downe House, независимо училище за момичета в Нюбъри, Бъркшир, където е била известна като Гери Томас.

Тя се смущаваше от простото си фамилно име, така че отиде на училище като Вон-Томас, по-величествено звучащо двуцевно име. През 1973 г. завършва Drama Center London.

Джералдин Джеймс Височина, Тегло

Джералдин Джеймс е висок 5 фута 6 инча и тежи 63 килограма. По същия начин измерванията на тялото й са 34-24-34 инча, очите й са сини и косата й е руса. Тя също носи рокля с размер 5 и обувка с размер 6 (САЩ).

  Джералдин Джеймс

Джералдин Джеймс (Източник: Instagram)

кариера

Що се отнася до кариерата й, Джералдин започва кариерата си в репертоарен театър, след като завършва Драматичния център в Лондон. Джералдин, от друга страна, се издигна като Сесилия Вангер в „Момичето с татуировката на дракона“ и г-жа Хъдсън в „Шерлок Холмс“.

За първи път се появява по телевизията в полицейската драма The Sweeney. Тя направи своя дебют в Channel 4 като Милнър, шпионин на MI5, в драмата Utopia от 2013 г.

Джералдин също е номинирана за четири телевизионни награди BAFTA за най-добра актриса. Тя беше номинирана за наградата Drama Desk за най-добра актриса в пиеса. През 1989 г. е наградена и с Купата Волпи за най-добра актриса.

Тя също играе Марила Кътбърт в Anne with an E на Netflix от 2017 г. и кралица Мери във филма Downton Abbey от 2019 г. Джералдин е една от великите английски класически актриси, според театралния режисьор Питър Хол.

Награди Джералдин Джеймс

Що се отнася до наградите й, Джералдин е номинирана и печели множество награди по време на професионалната си актьорска кариера. Джералдин е номинирана четири пъти за телевизионна награда BAFTA за най-добра актриса, включително Dummy (1977), The Jewel in the Crown (1984), Band of Gold (1995) и The Sins of a Mother (2000). (1999). (2000).

За изпълнението си на Порша във възраждането на Венецианския търговец на Бродуей през 1989 г. тя получава номинация за награда Тони за най-добра актриса в пиеса. Джералдин също спечели наградата Drama Desk за най-добра актриса в пиеса.

Джералдин също спечели купата Volpi за най-добра актриса за изпълнението си в She’s Been Away на филмовия фестивал във Венеция през 1989 г. Филмографията й включва Ганди (1982), Високият (1989), Шерлок Холмс (2009), Алиса в страната на чудесата (2010), Момичето с драконовата татуировка (2011) и 45 години (2015).

Джералдин също е наградена с офицер на Ордена на Британската империя в списъка с почести за рождения ден на кралица Елизабет през 2003 г. (OBE).

Нетната стойност на Джералдин Джеймс

Джералдин Джеймс е британска актриса, която се е появявала в редица телевизионни предавания и филми и е натрупала значително състояние в резултат на усилията си. Нетното състояние на Джералдин се оценява на около 18 милиона долара, а основният й източник на доходи е актьорската й кариера. Нейният съпруг, Джоузеф Блачли, от друга страна, е актьор и режисьор с нетна стойност от около 12 милиона долара.

Джералдин Джеймс Съпруг, брак

През 1986 г. Джералдин се жени за Джоузеф Блачли. Истинската им дата на сватбата обаче не е известна. Джералдин се запознава със съпруга си Блачли на 17 януари 1977 г. на парти. Джоузеф Блачли е роден на 27 ноември 1948 г. в Лондон, Англия.

Блачли е най-известен с ролите си в The Flight of the Heron (1976), Incognito (1997) и BBC Пиеса на месеца (2001). (2001). (1965 г.).

Ели Блачли, дъщерята на Джералдин и Блачли, е родена през 1985 г. Освен това няма информация за предишни връзки или гаджета на Джералдин.

Популярни Публикации