Дженсън Хуанг- Wiki, възраст, височина, нетна стойност, съпруга, брак

Дженсън Хуанг е виден американски бизнесмен, роден в Тайван, електроинженер. За разлика от него, Дженсън Хуанг също е съосновател на Nvidia Corporation. Преди това той е бил главен изпълнителен директор на тази много успешна корпорация.

Бързи факти

Пълно име: Дженсън Хуанг
Дата на раждане: 17 февруари 1963 г
Възраст: 59 години
Хороскоп:
Късметлийско число: единадесет
Щастлив камък: Аметист
Щастлив цвят: Тюркоаз
Най-доброто съвпадение за брак: Водолей, Близнаци, Стрелец
Пол: Мъжки
Професия: Бизнесмен, електроинженер
Държава: Тайван
Височина: 5 фута 8 инча (1,73 м)
Семейно положение: женен
Съпруга Лори Хуанг
Нетна стойност 22,3 милиарда долара
Цвят на очите Тъмно кафяво
Цвят на косата Светлокафяво
Родно място мистерия
Националност Тайвански, американски
Етническа принадлежност азиатски
Религия християнството
образование Alaha High School, Stanford University, Oregon State University
Братя и сестри 1
деца Спенсър Хуанг, Мадисън Хуанг

Дженсън Хуанг Биография

Дженсън Хуанг е роден на 17 февруари 1963 г. в Тайна, Тайван. Това го прави на 59 години към 2022 г. По-късно обаче той и родителите му емигрират в Онейда, Кентъки, САЩ. Няма много информация относно самоличността и професията на родителите му. Той обаче има брат.

За разлика от тях той има тайванско и американско гражданство и изповядва християнството. Освен това той принадлежи към азиатския етнос. Според астрологията той има зодия Водолей.Говорейки за техния формален образователен статус, той завършва обучението си в баптистко училище в родния си град. Докато той също отиде в гимназията Alaha. И той също завърши своето напреднало обучение в Станфордския университет. В резултат на това той също посещава университета в Орегон.

  Jensen Huang възраст

Дженсън Хуанг

Височина и тегло на Дженсън Хуанг

В допълнение към зашеметяващата си външност, Дженсън Хуанг притежава възхитително поведение. Бизнесменът и техническият гений са високи 5 фута 7 инча. Докато той тежи 65 килограма. Освен това не е публикувана информация за общото телесно тегло на актьора. Очите му са тъмнокафяви и има светлокафява коса.

кариера

Като предприемач и електроинженер Дженсън си е създал име. Преди да се присъедини към LSI Logic, той работи като директор на компанията след дипломирането си. Той също така работи за Advanced Micro Devices Inc. в по-късните години. Той беше дизайнер на микропроцесори, докато беше там. През 1993 г. той разработва Nvidia със своя опит в областта на игрите, графиката и изчисленията, който все още е свеж в съзнанието му. Крис Малаховски и Къртис Прием съосноваха заедно с него компанията за софтуер и полупроводници.

Той заема поста главен изпълнителен директор там около десет години до 2003 г. По-късно той се оттегля от работата. Основните области на фокус на компанията са центрове за данни, игри, автомобили и професионална визуализация. Освен това организацията разглежда и AI и ML. С течение на времето това носи все повече пари. Тя също е хуманитарист в свободното си време. Най-малко 30 милиона долара от собствените му пари са дарени за изграждането на Центъра за инженерно училище Jen-Hsung Huang в Тайпе, Тайван.

Нетната стойност на Дженсън Хуанг

Със съпругата и децата си, Дженсън Хуанг има мирно съществуване. Всичко е заради успеха и богатството, които е натрупал чрез работата си досега. Освен това към октомври 2022 г. той има нетна стойност от приблизително 22,3 милиарда щатски долара.

  Дженсън Хуанг нетна стойност

Дженсън Хуанг

Дженсън Хуанг Съпруга, брак

От гледна точка на Личният живот на Дженсън Хуанг , можем да кажем, че е женен. Лори Хуанг, неговата дългогодишна любов, стана негова съпруга. С две деца те могат да се насладят на приятелски начин на живот. Имената им са Спенсър Хуанг и Мадисън Хуанг. Освен това, той никога не е бил обвързан с никой друг. За разлика от това, той е честен човек, когато става въпрос за секс. И той не е участвал в никакви спорни ситуации до този момент.

Популярни Публикации