Дженет Маккърди говори за злоупотреба в нейните комплекти на Nickelodeon

Според скорошни доклади, актрисата от iCarly Дженет Маккърди е говорила за преживяванията си с насилствено поведение на снимачната площадка на нейния сериал Nickelodeon. Маккърди говори за предишните си ужасни преживявания с програмите на Nickelodeon, където според съобщенията е била малтретирана преди излизането на книгата й на 9 август Радвам се, че майка ми умря.

Бившата актриса каза още, че е получила 300 000 долара тайни пари от мрежата. Дженет МакКърди, на 30, твърди в скорошно интервю за The New York Times, че е имало дискусии в мрежата да й плати еднократната сума, при условие че тя се ангажира никога да не обсъжда публично преживяванията си, докато работи по сериала. След нейната забележка относно неприятните преживявания в сериала, много интернет потребители предположиха, че има предвид създателя на iCarly Дан Шнайдер. Един такъв туит намекна, че това не е първият път и че Шнайдер не е първият изпълнителен директор на мрежата, който е обвинен в подобно поведение. Туитът гласеше:

Тъй като Дан Шнайдер е в тенденция, нека се знае, че това не е първият път, когато Nickelodeon...Какви точно са обвиненията срещу създателя на iCarly Дан Шнайдер? Предложението на Дженет МакКърди за злоупотреба

Дженет Маккърди първоначално играе ролята на Сам Пъкет в сериал на Nickelodeon, наречен iCarly от 2007 до 2012 г. Когато програмата беше подновена миналата година, актрисата не се завърна. След приключването на първия сезон на iCarly, Маккърди се завърна към ролята си в Sam and Cat, с участието на световния музикален феномен Ариана Гранде. Твърди се, че Дженет МакКърди споменава големия удар на Nickelodeon като „Създателят“ в предстоящата си биография, Радвам се, че майка ми почина. Тя даде ужасен образ на този човек, като каза, че е подъл, властен и плашещ и че кара зрелите мъже и жени да плачат с обидите и униженията си.

  Дженет Маккърди

Едва ли е скок да предположим, че МакКърди е имал предвид Дан Шнайдер, създателят на iCarly и много други серии на Nickelodeon. Срещу продуцента и сценариста са заведени много искове за поведението му на снимачната площадка на Nickelodeon. В резултат на това е напълно възможно мемоарите на звездата от iCarly да обсъждат ужасните й преживявания в програмите й с Шнайдер.

В интервюто си за The Washington Post Дженет Маккърди спомена и други неприятни взаимодействия, които е имала с дизайнера. Тя заяви:

Необходимо е да се обсъди. Поведението му беше толкова широко разпространено и толкова приемливо, тъй като всички се страхуваха да не загубят работата си. Не го държа срещу никой от тях. Разбирам. Но всичко, което се случи в контекста на детски телевизионни сериали, беше наистина ужасно. Изглежда, че там няма много морален компас.

Съобщава се, че Дженет МакКърди е претърпяла неправилно поведение от лицето, включително опит да я принуди да пие алкохол, след като навърши 18 години, и масажи на раменете, според статията на WaPo. Въпреки че не е доказано, това може да е причината, поради която се предполага, че на МакКърди са били обещани 300 000 долара от мрежата, за да запази обвиненията си тихи.

Дан Шнайдер вече е изправен пред искове.

Преди последния скандал много източници разкриха, че Дан Шнайдер е получил множество обвинения в злоупотреба през 2018 г. След това различни вестници заявиха, че договорът на Шнайдер с Nickelodeon е бил прекратен поради обвиненията, повдигнати срещу него. Шнайдер отправи обвиненията към Дедлайн миналата година. Той се оправда, като каза:

Не бих могъл и нямаше да имам дългосрочни приятелства и постоянна вярност на толкова много уважавани хора, ако се отнасях зле с моите изпълнители на всяка възраст, особено с деца.

  Дженет Маккърди

Хората може да го намерят за твърд заради високите му стандарти, според продуцента. Той продължи с думите:

Никога не съм се свързвал с актьори по начин, който би трябвало да накара някого да се чувства неудобно, изпращайки съобщения или по друг начин.

Въпреки че има множество доклади за злоупотреби и некоректно поведение на Schneider, не са отправени сериозни публични оплаквания срещу производителя.

Популярни Публикации