Джен Шах бе призната за виновна по федерални обвинения за извършване на измама с телемаркетинг

Джен Шах , звездата от „Истински съпруги от Солт Лейк Сити“, се призна за виновна по федерални обвинения за организиране на измама с телемаркетинг в понеделник, 11 юли. Шах се яви пред съдията от Федералния съд в Манхатън Сидни Щайн, за да се признае за виновен по обвиненията, по които беше по-рано се призна за невинен, според PageSix. Шах ще получи по-лека присъда като част от споразумението за признаване на вината. Според източници прокуратурата на САЩ ще отхвърли двете й обвинения в заговор за пране на пари. 48-годишният мъж беше изправен пред до 30 години затвор с пет години контролирано освобождаване.

Освен това, като част от споразумението си за признаване на вината, Шах се съгласи да възстанови 9,5 милиона долара. Шах е декларирала, че няма да обжалва присъдата, ако срокът на затвора е по-малък от 168 месеца или 14 години, според ABC News.

Какво точно направи Джен Шах?

През март 2021 г. 48-годишната актриса от Истински съпруги от Солт Лейк Сити беше обвинена в пране на пари и банкови измами. Според делото на прокуратурата на САЩ срещу Джен Шах, риалити телевизионната личност е използвала схеми за телемаркетинг, за да измами голям брой хора в цялата страна. Според обвиненията, Джен Шах и нейният съзаговорник Стюарт Смит са мамили жертвите си, повечето от които са били на възраст над 55 години. Твърди се, че тя е предлагала консултантски списъци с фалшиви бизнес перспективи на лица. Според обвиненията Шах може да е участвал в измами с телемаркетинг от 2012 г. Джен Шах

След обвиненията, повдигнати срещу нея, Шах може да получи до 30 години затвор за заговор за пране на пари. Тя също може да получи до 20 години затвор за обвиненията в измама, повдигнати срещу нея. Смит, помощникът на Шах, също се призна за виновен по обвиненията. Общо телевизионната личност може да получи до 14 години затвор, глоба от 16 милиона долара и възстановяване на измамените пари. Санкциите се оценяват на приблизително 6,5 милиона долара, като е възможна реституция до 9,5 милиона долара. Официалната дата за изслушването на присъдата е определена за 28 ноември.

Джен Шах е била разпитана за престъпната си дейност в съда, според Матю Ръсел от Inner City Press. Тя отговори:

Телни измами, предоставящи услуги с малка или никаква стойност. Комуникирахме чрез междущатски телефонни обаждания и имейли. Знаех, че много от купувачите са на възраст над 55 години. Искрено се извинявам.

Междувременно американският прокурор Одри Щраус излезе с изявление, в което каза:

В интерес на истината и както беше посочено, така наречените бизнес възможности, пробутвани на жертвите от Шах, Смит и техните съзаговорници, бяха просто измамни схеми, водени от желание да се откраднат парите на жертвите. Тези лица сега са изправени пред затвор за предполагаемите си престъпления.

 Джен Шах

Съдебно решение по делото Джен Шах

Твърди се, че Джен Шах и нейните съучастници са измамили жертвите си за 5 милиона долара, според твърденията. През август миналата година съдия отхвърли молбата на Шах да прекрати делото, като посочи, че прокурорите в Манхатън разполагат с достатъчно доказателства, за да преследват и накажат Шах в процес.

48-годишният вече е свободен с гаранция от 1 милион долара, която беше учредена през април. Тогава тя се призна за невинна по обвиненията срещу нея. Остава да се знае какъв вид затвор ще получи риалити звездата след присъдата й през ноември.

Популярни Публикации