Джеймс Шигета- Wiki, възраст, височина, нетна стойност, съпруга, брак

Джеймс Шигета , американски актьор, певец и музикант, роден в Япония, е добре известен с работата си в The Crimson Kimono (1959).

Бързи факти

Истинско име Джеймс Шигета
Псевдоним Джеймс
Известен като Актьор, певец, музикант
Възраст 85-годишен
рожден ден 17 юни 1929 г
Родно място Япония
Зодия зодия Близнаци
Етническа принадлежност японски
Националност американски
Религия християнството
Височина 5 фута 9 инча
Тегло 339 паунда
Измервания на тялото N/A
Размер на бицепса N/A
Цвят на очите черен
Цвят на косата черен
Номер на обувка 9.5
Приятелка/запознанства Неженен
Съпруг Женен ли си
Нетна стойност 900 000 долара
Марки N/A
Хоби Актьорство, пътуване, пеене

Биография на Джеймс Шигета

Джеймс Шигета , трето поколение американец, е роден на 17 юни 1929 г. и почина на 28 юли 2014 г. (на 85 години) в Лос Анджелис, Калифорния. Той беше шестото дете на Исей и Нисей. През 1947 г. завършва гимназията „Президент Теодор Рузвелт“ и скоро след това започва да учи драма в Нюйоркския университет.

Вместо да преследва бизнес кариера, Джеймс се подготви психически и физически да се присъедини към морската пехота на Съединените щати. По време на Корейската война Джеймс служи две години и половина, издигайки се до чин щабен сержант. Когато за първи път започва в актьорския бизнес, той често е хвърлян в романтични главни мъжки роли. По времето, когато навлиза в индустрията, този тип роли почти не съществуват за актьор от азиатски произход. Всичко това утвърди Джеймс като пионер в азиатско-американското медийно представяне.Височина, тегло на Джеймс Шигета

Твърди се, че Джеймс е бил висок 5 фута 9 инча и е тежал 339 паунда. Когато беше по-млад, той имаше светлокафяви очи и коса с червен цвят. Джеймс носеше обувки с размери 9.5 (САЩ), 8.5 (Великобритания), 43.5 (ЕС) и 27.5 (Великобритания) (CM). Роден е под зодия Близнаци.

Джеймс Шигета с колегата си (Източник: Instagram)

кариера

Леон Чарлз, треньор по диалог, го научи как да действа. През 1959 г. той дебютира в киното като детектив Джо Коджаку във филма The Crimson Kimono. Това беше детективска история с междурасов любовен триъгълник, включващ Kojaku, неговия партньор Sgt. Чарли Банкрофт и Кристин Даунс. сержант Чарли Банкрофт се играе от Глен Корбет, а Кристин Даунс е изиграна от Виктория Шоу.

Персонажът на Джеймс беше новаторски за 50-те години на миналия век, тъй като беше изигран от американски актьор от азиатски произход, който има обичайни американски модели на реч, а не неазиатски, измислени, за да мине, тъй като азиатското говорене разби английския език. В следващите филми Paramount Pictures и Джеймс Клавел се доближиха до Джеймс във филма Walk Like a Dragon от 1960 г. Джеймс изобрази героя на Ченг Лу, който беше млад китаец в американския стар запад. По време на продукцията на филма,

Джеймс все още работеше по следващия филм, Ваканция в Япония, така че му беше уреден вид транспорт (т.е. линейка), за да може да пристигне навреме. Той също се появява в романтичната комедия от 1961 г. Cry for Happy заедно с Глен Форд, Доналд О’Конър и Мийоши Умеки. През 1961 г. той е избран за ролята на Уанг Та. През 1976 г. Джеймс получава възможността да изиграе известния японски адмирал Чичи Нагумо във филма 'Мидуей'. След кратка пауза той играе злополучния корпоративен директор Джоузеф Йошинобу Такаги във филма „Умирай трудно“.

Джеймс Шигета Съпруга, брак

Той никога не се е женил или излизал с някого. Той умря сам.

Джеймс Шигета Нетна стойност

Джеймс вече не е с нас, но когато беше жив, нетната му стойност се оценява на 900 000 долара към октомври 2022 г.

Популярни Публикации