Джейми Петроун беше осъден на 9 години затвор за кражба на 40 милиона долара от университет

Джейми Петроун, бивш жител на Наугатък и служител в Медицинския факултет на Йейлския университет, беше осъден на повече от девет години затвор в четвъртък, 13 октомври 2022 г., след като по-рано призна, че е откраднал компютърно и електрическо оборудване на стойност 40 милиона долара от университета . Твърди се, че 42-годишната Петроне е отклонила пари от училищни сметки за закупуване на компютърно оборудване, което след това тайно е продала на компания извън щата. Petrone се призна за виновен по две обвинения на 28 март 2022 г.: подаване на фалшива данъчна декларация и телена измама. На 3 септември 2021 г. тя беше арестувана.

Джейми Петроун е обвинена, че инструктира хора да крадат електрически устройства от нейно име.

Джейми Петроун започва работа в Катедрата по спешна медицина в Медицинския факултет на Йейлския университет през 2008 г., според много източници. По-късно тя става директор на финансите и администрацията на отдела за спешна медицина.

 Джейми ПетронСпоред съдебните документи и доказателства нейната работа е включвала извършването и разрешаването на отделни разходи на отдела, които не надвишават 10 000 долара. Според Министерството на правосъдието Петроне е започнала да краде от университета през 2013 г., когато е наредила или насърчила други да правят поръчки за оборудване на стойност милиони долари от университетски доставчици. Тя е използвала средства от университета, за да направи покупките. Освен това тя не е платила данъци между 2013 г. и 2016 г., което е довело до загуба от 6 416 618 долара за Министерството на финансите на САЩ.

Според служители действията на Petrone са стрували 40 504 200 долара на Медицинския факултет на Йейлския университет. Тя харчеше парите за себе си, включително скъпи коли, резиденции и ваканции.

DOJ каза в кратко изявление, че Petrone е използвала университетски средства за:

… различни лични разходи, като скъпи автомобили, недвижими имоти и ваканция.

DOJ също така твърди, че тя е обещала да транспортира устройствата до фирма извън щата в замяна на пари в брой. Petrone е принципал на Maziv Entertainment LLC, компания извън щата, според DOJ.

В писмо до съда прокурорът Дейвид Новик заявява:

Повече от десетилетие Джейми Петроун имаше живот, който малцина могат да разберат. Тя купи много резиденции в Кънектикът и Джорджия с пари. Тя кара луксозни автомобили, включително Range Rover за 100 000 долара, и ги раздава на приятели и роднини. Тя похарчи милиони долари за пищни празници за себе си и за другите, скъпи лични продукти, VIP билети за концерти и спа процедури.

 Джейми Петрон

Джейми Петроун се съгласи да загуби 560 421,14 долара в банкова сметка, както и шест автомобила в сделката си с правителството: два Mercedes Benz, два Cadillac, Land Rover и Dodge Charger.

Тя също така се съгласи да плати 40 504 200,08 долара реституция на университета Йейл и 6 416 618 долара на IRS.

Тя също така се е съгласила на разрешена от правителството продажба на три дома в Кънектикът и един в Джорджия.

Популярни Публикации