Джей Копланд беше една стъпка по-близо до спечелването на сезон 20 на American Idol

Сезон 20 на American Idol приключи през май 2022 г., като Ноа Томпсън, 20-годишен кънтри певец, беше обявен за шампион. Въпреки факта, че можеше да има само един победител, много зрители вярваха, че този сезон включва някои от най-добрите вокалисти, които програмата някога е виждала. Джей Копланд, на 23 години, от Солсбъри, Мериленд, беше един такъв изключителен артист, който удиви тълпата от самото начало. И така, за тези от вас, които питат, Кой е Джей Копланд от American Idol? ето кратко описание.

Джей Копланд винаги се е интересувал от музика.

Копланд е израснал в музикално семейство и е бил до голяма степен изложен на музиката чрез църквата. Докато посещава неделните служби, той придобива ухо за музика и докато е в средното училище, започва да пее в училищния си хор. Г-жа Даниел, учителка на Копланд в средното училище в Солсбъри, му даде първото му соло, което разпали интереса му към изпълнението.

 Джей КопландТой посещава университета в Хюстън, за да се занимава с актьорство, след като завършва музикална степен в университета в Солсбъри. Той информира ръководителя на катедрата, че възнамерява да се състезава в American Idol, докато посещава аспирантура. Първоначално главата беше на борда. След първата седмица обаче началникът го информира, че не може да има всичко. Затова той се опита да убеди Копланд да остане в училище, като го информира, че American Idol винаги ще бъде включен.

Но Копланд знаеше, че това не е вярно, тъй като програмата за певческо състезание вече беше отменена. В крайна сметка той нямаше друг избор, освен да напусне висше училище, за да следва страстта си. Има ли нещо, за което музикантът съжалява, че е отпаднал? Няма никакви.

Певицата използва музиката като терапия

Може би Копланд изпитва толкова дълбоки чувства към музиката поради влиянието й върху живота му. По време на интервю с Billboard той призна, че след като е бил нападнат от петима души в средното училище, се е почувствал суициден и тъжен. Има много предизвикателства за тъмнокожото чернокожо дете. Имате много неща, с които да се занимавате.

Това повлия на цялата ми личност, така че преместих училищата. Трябваше да ходя на терапия, каза певицата пред изданието. Музиката обаче му помогна да премине през трудни моменти и да повиши самочувствието му. Въпреки че беше елиминиран от състезанието, Копланд беше благодарен за преживяването, тъй като като дете никога не е предполагал, че ще дойде такъв ден.

 Джей Копланд

Последният платинен билет беше даден на Джей Копланд.

Въпреки че не спечели American Idol, Копланд беше силен кандидат. Той беше един от тримата, които получиха платинения билет за сезон 20. Той избегна първия кръг на конкурса „Седмица на Холивуд“ благодарение на платинения билет. Копланд удиви съдиите с интерпретацията си на „Подписано, запечатано, доставено“ (I’m Yours) на Стиви Уондър.

Всички съдии го аплодираха на крака след представянето му. Лайънъл Ричи го информира, че умението ти е извън класациите, преди да добави: Чакахме те да минеш през тази врата. Междувременно Люк Браян каза, че е безупречен. Той обаче беше изгонен в епизод 18, но все пак стигна до топ 7.

Популярни Публикации