Джаки Колинс- Wiki, Биография, Нетна стойност, Етническа принадлежност, Съпруг, Височина

Жаклин Джил Колинс , по-известна със сценичното си име Джил, беше добре позната авторка на романси и актриса. 32 романа на Колинс са написани, публикувани и всички са постигнали статус на бестселър. Нейните творби са продадени в над 500 милиона копия по целия свят. Тя беше разположена в Лос Анджелис през по-голямата част от кариерата си.

Бързи факти

Празнувано име: Джаки Колинс
Истинско име/пълно име: Жаклин Джил Колинс
Пол: Женски пол
Възраст към момента на смъртта: 77 години
Рождена дата: 4 октомври 1937 г
Дата на смъртта: 19 септември 2015 г
Родно място: Хампстед, Лондон, Великобритания
националност: Английски
Височина: 1,7 м
Тегло: 60 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Разведена
Съпруг/съпруга
(Име):
Оскар Лерман (м. 1965–1992), Уолъс Остин (м. 1960–1964)
деца: Да (Тифани Лерман, Рори Лерман, Трейси Лерман)
Запознанства/гадже
(Име):
N/A
Професия: Романист
Нетно състояние през 2022 г.: 180 милиона долара
Последна актуализация: юли 2022 г

Биография на Джаки Колинс

Джаки Колинс е родена в квартал Хампстед в Лондон, Англия, на 4 октомври 1937 г. Бийтълс и Том Джоунс са сред забележителните клиенти на нейния баща Джоузеф Уилям Колинс, докато той работи като театрален агент. Елза Колинс, майката на Колинс, е родом от Обединеното кралство. Джаки беше средното дете, а Джоан Колинс, по-голямата й сестра, беше известна актриса.

  Възраст на Джаки Колинс

Възраст на Джаки КолинсВъзраст, височина, тегло на Джаки Колинс

Джаки Колинс е роден на 4 октомври 1937 г. и е на 77 години. Тя тежеше 60 килограма и беше висока 1,7 метра.

кариера

През 50-те години на ХХ в. Джаки Колинс започва кариерата си като актриса във филм B. Заедно с други музиканти като Дес О’Конър, тя се изявява на сцената като певица. Тя опита ръката си в телевизионни сапунени опери и се появи в малки роли във филми, включително Barnacle Bill, The Safecracker, The Shakedown, Passport to Shame и Intent to Kill. В крайна сметка обаче тя се отказа напълно от актьорството.

След това Колинс решава да се занимава с писане като кариера. Дебютната й работа „Светът е пълен с женени мъже“ пожъна голям успех. И в САЩ, и в Обединеното кралство веднага се превърна в бестселър. Оттогава тя е създала огромен брой романи, много от които са адаптирани за големия екран или телевизията.

Награди и постижения

Като романист и сценарист, Джаки Колинс имаше голям успех. Тя е написала повече от тридесет книги от 1968 г. насам, много от които са постигнали статус на бестселър. Колинс създава редица оригинални сценарии, както и такива за филмови адаптации на собствените си романи, след като участва в написването на сценария за филмовата адаптация на втората си книга в края на 70-те години. Според The ​​Sunday Times Rich List за 2011 г. Колинс е петият най-богат романист в Обединеното кралство. Почестите за рожден ден на Офицера на Ордена на Британската империя (OBE) й бяха дадени като признание за приноса й към художествената литература и благотворителността.

Нетната стойност на Джаки Колинс през 2022 г

Джаки Колинс , бивша актриса, която сега е публикуван автор, се смята, че има нетна стойност от около 180 милиона долара към октомври 2022 г. Колинс продуцира няколко най-продавани книги, спечелвайки достатъчно пари, за да обяви, че се чувства доста комфортно.

Въпреки факта, че тя не постигна първата си цел да бъде кино феномен като сестра си Джоан, тя се издигна до известност като романист благодарение на подкрепата на втория си съпруг, Оскар Лерман. Приблизителната й стойност през 1990 г., когато едва наскоро беше започнала, беше близо 18 милиона паунда. През 2011 г. личното й богатство се оценява на 60 милиона паунда.

Колинс почина от рак на гърдата на 19 септември 2015 г., през 2015 г. Колинс скри болестта си, въпреки че й беше поставена фаталната диагноза повече от шест години преди смъртта й. Тя се появи в чат шоуто на ITV Loose Women само девет дни преди да почине.

Английската авторка е живяла живот на истинска любов, което се отразява в нейното писане. Тя помогна на своите читатели да почувстват връзка с героите в нейните книги. 78-годишната й смърт беше оплакана от феновете й по целия свят.

Джаки Колинс Съпруг, брак

Джаки Колинс има два брака. Тя подаде молба за развод от Уолъс Остин след първия им брак. По-късно тя се омъжи за Оскар Лерман, който почина в края на 1900 г. от рак на простатата. Джаки и Оскар бяха женени 27 години, което е много време. Шестима внуци принадлежат на Джаки, която има три дъщери на име Тифани, Трейси и Рори.

Популярни Публикации