Джак Шлосберг - Всичко за внука на Джон Кенеди

Джак Шлосберг , внук на бившия американски президент Джон Ф. Кенеди, е посещавал Харвардското юридическо училище и Харвардското бизнес училище. Синът на Каролайн Кенеди отиде в Instagram на 29 януари, за да публикува поредица от снимки, отбелязващи актуализацията на живота му. 29-годишният Шлосберг беше видян с кексчета на тема Харвард и банер с надпис Честито дипломиране.

Шлосберг, най-малкото и единствено дете на Каролин Шлосберг, завършва университета Йейл през 2015 г. със степен по история и специалност по история на Япония. През 2017 г. Джак се записва в Harvard Law School, а през 2018 г. се записва в Harvard Business School.

Джак Шлосберг е от известно семейство.

Джак е роден като Джон Бувие Кенеди Шлосберг през 1993 г. в семейството на Каролайн Кенеди и Едуин Шлосберг и е най-малкият брат на Роуз Шлосберг и Татяна Шлосберг. Джон Бувие, неговият прадядо от страна на майка му, вдъхновява името Джак Шлосберг. Майката на Джак е ревностна католичка, докато баща му е благочестив евреин от Украйна. Преди да се запише в университета Йейл, 29-годишният младеж завършва образованието си в The Collegiate School в Манхатън. Джак е съосновател на групата с нестопанска цел RelightNY в средното училище. Групата, основана през 2007 г., предоставя енергийно ефективни крушки на домакинства с ниски доходи в Ню Йорк и насърчава екологичното съзнание. Джак Шлосберг

Джак Шлосберг е потомък на Джон Ф. Кенеди.

След като завършва Йейл със степен по история на Япония през 2015 г., Джак следва стъпките на майка си и се присъединява към обществена служба. По време на президентството на Барак Обама Джак пребиваваше в Япония с Каролайн като посланик на САЩ в Япония. Джак говори за чуждестранния си опит на JFK Profile in Courage Awards за 2017 г. Той каза, че е научил много за Япония, но по-важното, за собствената си нация.

Това беше нещо, което са ме учили цял живот, но никога не съм го разбирал напълно. Видях Америка така, както я виждат милиони по целия свят: фар на възможност, стабилност и сила в един несигурен свят.

 Джак Шлосберг

Джак Шлосберг е оприличаван на покойния си чичо, Джон Ф. Кенеди-младши, който почина през 1999 г. Джак, подобно на покойния си чичо, който основа месечното списание George, се интересува от политическо писане. Докато е студент, той пише за Yale Daily News и The Yale Herald и допринася за The New York Times, Politico и The Washington Post. Той също така е силен поддръжник на президента Джо Байдън. Шлосберг проведе кампания за наследството на дядо си и заяви, че Америка се нуждае от лидер като Байдън, който смята, че най-добрите дни на Америка тепърва предстоят във виртуално присъствие на Националния конгрес на Демократическата партия през 2020 г.

Джак Шлосберг си проправя път през живота.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Джак Шлосберг (@jackuno)

През 2017 г., по време на телевизионно участие на живо по канала Today, Джак Шлосберг каза, че не е решил да избере професионален път, но че политиката е начело в списъка му. Той заяви:

Наследството на моето семейство в обществената служба ме вдъхновява. Това е нещо, с което много се гордея. Но все още се опитвам да намеря своя път и да оправя нещата сам. Така че продължавайте на линия – нямам представа какво ще правя.

Популярни Публикации