Джая Харпър - Лора Дърн и дъщеря на Бен Харпър

Лора Дърн е американска актриса и режисьор. Д-р Ели Сатлър в трилогията 'Джурасик парк' я направи известно име в света на научната фантастика. Джурасик свят: Доминион, последният филм от поредицата, излезе през 2022 г.

Като талантлива актриса Лора участва в редица игрални филми и телевизионни предавания. Актрисата е и отдадена майка на двете си малки деца. Вижте текущите дейности на Джая Харпър и научете повече за нейната майка Лора Дърн.

Джая Харпър е родена преди брака на родителите си

Лора Дърн , известна актриса, беше омъжена за Бен Харпър, известен музикант. През есента на 2000 г. двойката се срещна за първи път по време на едно от шоутата на Бен. След няколко месеца връзка двойката се ожени на 23 декември 2005 г. в дома им в Лос Анджелис.Лора Дърн и Джая Харпър се ожениха точно една година преди Лора да роди дъщеря им Джая на 28 ноември 2004 г. Родителите на Джая бяха сгодени, когато тя се роди. Говорителят на Лаура, Кара Трипикио, информира медиите за нейното пристигане. В семейството на Джая има по-голям брат и сестра, който е с три години по-голям от нея. Елъри Уокър Харпър е родена на 21 август 2001 г. Тя и брат й са имали щастливо детство в подкрепящ дом.

Примерът на майка й е нещо, което тя се опитва да следва

Лора Дърн, актрисата, която роди Джая Харпър, е добре известна в бизнеса. От актьорския си дебют през 1973 г. Дерн остава активна в индустрията. През цялата си кариера тя се превърна в една от най-великите актьори. Джая Дърн, дъщерята на Лора Дерн, изглежда е възприела стила на майка си. Въпреки възрастта си, тя вече е оставила своя отпечатък в развлекателната индустрия. Във филма Teenage Emotions тя направи своя актьорски дебют през 2021 г. Тя вече се беше появявала в Entertainment Tonight, преди да се появи тази вечер.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Джая Харпър (@jayaharper)

Освен това можем да видим от нейния Instagram, че е работила с фотографи като Деймън Бейкър. В интервю Джая заяви, че планира да продължи кариера в актьорството и музиката. По време на интервю тя заяви, че иска да остане в Ню Йорк и да работи в развлекателната индустрия през следващите пет години. След като се дипломира, тя твърди, че ще се занимава с актьорство и ще се съсредоточи върху музиката си. Да се ​​надяваме, че Джая ще последва стъпките на майка си и ще стане известна актриса.

Социалната справедливост се превърна в делото на живота на дъщерята на Лора Дърн

В допълнение към изпълнението и свиренето на музика, Джая се стреми да работи за социална промяна. Майка й, Лора Дърн, има дъщеря, която е активен поддръжник на правата на жените. Нейната биография в Twitter е „Време е да променим нещата“ и тя често пише за различни социални несправедливости в Съединените щати.

  Джая Харпър

Джая Харпър

Освен това Джая присъства на наградите „Златен глобус“ за 2019 г. с майка си Лора, която беше номинирана за филма „Историята“. Тениските # TimesUpx2, носени от гостите през тази година, са проектирани от Ариан Филипс. Беше проведено в подкрепа на движенията Time’s Up и Me Too. Поради темата на филма Лора разкри, че Джая иска да присъства. От коментарите на Джая става ясно, че нейното поколение ще бъде спестено от неудобството да използва хаштага #MeToo. Освен това Джая се присъедини към майка си на Марша за нашия живот, за да говори срещу насилието с оръжие. Освен Everytown for Gun Safety, комбинацията майка-дъщеря също подкрепя организацията.

Джая е социална активистка, която спечели много последователи благодарение на смелите си действия.

Лора Дърн и Бен Харпър се разделят

За съжаление, родителите на Джая се развеждат, когато тя е на осем години. Баща й Бен Харпър подаде молба за развод през октомври 2010 г., посочвайки непримирими разногласия като причина за раздялата. Те бяха разделени от януари и той поиска съвместно попечителство над Елъри и Джая. Майка й отговори на молбата за развод на баща си, след като опитът им да се свържат отново през 2012 г. се провали. И Лора настояваше да има и основното физическо попечителство над децата.

  Лора Дърн и Бен Харпър

Лора Дърн и Бен Харпър

Разводът е финализиран през септември 2013 г., а производството се води частно. Въпреки че никоя от страните не е получила съпружеска подкрепа, по-късно е открито. Тя получи малка издръжка за дете и сподели съвместно попечителство с бившия си съпруг. Въпреки че Лора и Бен вече не са заедно, те продължават да прекарват времето си заедно като семейство заради Джая и това на нейния брат. Във всеки случай Джая изглежда се справя добре и се надяваме скоро да научим повече за нея.

Популярни Публикации