Дони Убиера беше обвинен в опит за убийство и нападения

32-годишният Дони Убиера от Ню Йорк беше арестуван през уикенда за извършване на произволни удари на влакове в Куинс. Във връзка с двата инцидента той е обвинен в две обвинения за опит за убийство, нападение и незаконно притежание. В изявление полицейското управление на Ню Йорк заяви,

Дони Убиера намушка с нож двама жители на предградията в различни случаи в петък и събота без провокация. Твърди се, че той е порязал един пътник по лицето и е нападнал друг във врата. В събота сутринта Убиера беше задържан.

В четвъртък обвиняемият е прекарал една нощ в затвора, защото е отказал да хвърли нож при разпит от полицейски служители и вместо да се опита да избяга от местопрестъплението. Комисарят на полицията в Ню Йорк Кичант Сюел изрази загрижеността си от сериен убиец, който се скита по улиците, заявявайки, че обвиняемият е имал 14 предишни обвинения, включително атаките.Тя каза това

Досиетата му показват, че всеки път, когато участва в непровокирано насилие срещу невинни хора, наказателноправната система го връща обратно на улицата и в метрото, а не в затвора или на психиатрична терапия. Винаги намира друга жертва.

Органите на реда също са открили, че Убиера преди това е бил обект на полицейски обаждания за това, че е емоционално разстроен.

Ударите на Дони Убиера в метрото са описани подробно.

Първото нападение в транзитната система се случи в 8:40 сутринта в петък в Куинсбъро Плаза в Лонг Айлънд Сити, Куинс, оставяйки 62-годишна жертва със синини по лицето и ръката. След първото нападение във влака имаше локва кръв, което наложи отстраняването му от експлоатация. Съобщава се, че Убиера е нападнал отново на следващия ден в 7:15 сутринта на 74-та спирка на Бродуей в Джаксън Хайтс, Куинс. Той се приближил до нещастната си жертва, размахвайки голям нож, и го намушкал във врата, преди да напусне местопрестъплението, според полицията. И двамата пациенти бяха прехвърлени в болница Elmhurst в Ню Йорк и сега са в стабилно състояние.

 Дони се облича

Предишното незаконно поведение на Дони Убиера

В неделя детективите го обвиниха в отделен инцидент от сряда в пекарна в Куинс, когато той уж удари с пръчка 45-годишен служител в Delicias Caleas на Roosevelt Avenue. Преди това той е участвал в инцидент от 8 януари на 74-та улица в Джаксън Хайтс, Куинс, при който според съобщенията той е размахвал оръжие и е заплашил служител на бутилка, който се е опитал да го спре да грабне питие.

 Дони се облича

Убиера беше вкаран в затвора за четири различни нападения в един и същи ден две седмици преди прекъсването на влака. Двама служители на Duane Reade на East 2nd Street в Манхатън бяха нападнати, както и двама служители на деликатеси в Sunny and Annie’s в Alphabet City. На 5 ноември Убиера беше задържан в приют за бездомни на булевард Дитмарс в Куинс, Ню Йорк, за предполагаемо нападение над своя съквартирант.

Популярни Публикации