Дона Диксън - Wiki, възраст, етнос, съпруг, височина, нетна стойност

Дона Диксън е модел и актриса от Вирджиния, САЩ. Тя е изиграла важни роли като Сони Лъмет в Bosom Buddies и г-жа Блеър в Da Sweet Blood of Jesus. С нарастването на популярността си като актриса тя се интересува от търговски предприятия и започва да извършва финансови транзакции.

Бързи факти

Пълно истинско име Дона Лин Диксън
Име Дона Диксън
Популярни за за работа като актриса и модел
език Английски,
Име на училище Гимназия Groveton
образование Антропология
Алма матер Университет Джордж Вашингтон
Професия Актьор и модел
Националност американски
Етническа принадлежност Бяло
Нетна стойност милиона USD (приблизително)
Възраст (към 2022 г.) 64 години
Дата на раждане 20 юли 1957 г
Място на раждане Александрия, Вирджиния
Сегашен адрес елен
Тегло (прибл.) В килограми: 59 кг
В лири: 130 паунда .
Височина (прибл.) Във футове инчове: 5'9

Възраст и ранен живот на Дона Диксън

Дона Диксън е родом от Александрия, Вирджиния, като е роден там на 20 юли 1957 г. Тя научи много като дете от родителите си, както и от по-малката си сестра. Дона Диксън спомена повече за младостта си, заявявайки, че е посещавала гимназия Groveton, преди да завърши университета Джордж Вашингтон с магистърска степен през 1975 г. Тя продължи да учи антропология в колежа.

Височина и тегло на Дона Диксън

По отношение на измерванията на тялото, тя е красиво момиче с невероятна и готина личност. Дона Диксън е висока 5 фута 9 инча и тежи около 59 килограма. Тя има хубава фигура и е в добро здраве. Косата й е руса и има сини очи.  Дона Диксън

Дона Диксън Нетна стойност

Колко е нетната стойност на Дона Диксън? Що се отнася до професията й или всеки друг елемент от живота й, Дона остава успешна. Тя има нетна стойност от 5 милиона долара, което я прави богата знаменитост в Съединените щати. Съпругът й, от друга страна, има много повече от съпругата си, с нетна стойност от над 250 милиона долара.

кариера

Дона започва кариерата си като модел и печели няколко конкурса за красота, докато е била в тийнейджърските си години, както беше посочено по-рано. През 1976 г. тя е коронована за Мис Вирджиния САЩ, а през 1977 г. е коронясана за Мис Окръг Колумбия Свят. Дона също се състезава за Мис САЩ 1976 и Мис Свят САЩ 1977, но тя не спечели нито една от тези титли. Тя беше обявена за първа подгласничка на Мис Свят САЩ през 1977 г.

След това участието й в много конкурси за красота й помогна да пробие в актьорската индустрия. През 1980 г. тя прави своя телевизионен дебют като Сони Лъмет в ситкома Bosom Buddies. Дона Диксън беше моден модел в добре известната агенция за модели Wilhelmina в Ню Йорк по време на трудни времена. През 1983 г. тя е номинирана за награда 'Оскар' за изпълнението си на Моника Макнийл в комедийния филм 'Доктор Детройт'. Тя срещна сегашния си съпруг на снимачната площадка на 'Доктор Детройт' и се омъжи за него. За последно тя беше видяна като актриса в сериала „Зоната на здрача“ през 2020 г.

Дона Диксън Съпруг и брак

Кой е съпругът на Дона Диксън? Дона е омъжена за съпруга си, г-н Дон Айкройд, през последните 40 години. Сега Дон се смята за холивудска филмова икона, работил като актьор, режисьор, комик, продуцент, музикант и писател.

Когато се запознават на снимачната площадка на 'Доктор Детройт', те се влюбват и се женят на 29 април 1983 г. Дона има три деца от брака си с Дан Айкройд. Дона Диксън вече е възхитената майка на три момичета, Даниел Акройд, Бел Акройд и Стеле Акройд. Вера Сола, дъщерята на г-жа Дона, чието истинско име е Даниел Айкройд, сега е на 32 години и работи като американска певица, композитор и музикант. Дъщерята на Дона, Бел Ейкройд, сега е на 28 години и се е появявала във филми като Working’ Moms и IRL. Стела Акройд, нейната трета дъщеря, направи своя филмов дебют в 'Ловци на духове: Животът след смъртта'.

Популярни Публикации