Дон Корнелиус беше обвинен в нападение над две млади жени

Дон Корнелиус е починал телевизионен продуцент , наскоро беше обвинен в малтретиране на две млади дами преди няколко години. Обвиненията бяха разкрити в понеделнишкия епизод на Secrets of Playboy, документална поредица на A&E, която се фокусира върху тъмните тайни на компанията Playboy на Хю Хефнър. По време на шоуто бившата майка зайче P.J. Masten каза, че основателят на Soul Train P.J. Masten е бил VIP на Playboy и добре позната фигура в имението.

Корнелиус явно е видял двама новобранци една вечер и ги е поканил да се присъединят към него във ВИП зоната, преди да ги покани на тайно парти в дома си, според Мастен. Говори се обаче, че момичетата са изчезнали от три дни:

Тези две млади момичета се качиха в неговия Ролс-Ройс и отидоха до дома му; три дни не ги чухме. Нямахме представа къде са.Тя заяви, че три дни по-късно едно от момичетата се е свързало с имението за помощ, твърдейки, че са задържани против волята си в дома на Корнелиус. Джо Пиастро, шефът на охраната на Playboy, се втурна да спаси жените и се твърди, че ги намира окървавени, натъртени и дрогирани.

Според майката на заека момичетата са били държани в различни стаи в продължение на три дни и малтретирани, измъчвани и малтретирани. Освен това тя заяви, че в съответствие с политиката на Playboy не са предприети правни действия и че инцидентът е обработен вътрешно. Според съобщенията на момичетата е било казано да мълчат и да избягват всякакви контакти с пресата. Корнелиус почина през 2012 г., преди около десетилетие, а настоящите обвинения са от преди почти десетилетие.

Причината за смъртта на Дон Корнелиус е разследвана.

Дон Корнелиус започва кариерата си в шоубизнеса през 1966 г., когато се присъединява към чикагската радиостанция WVON като говорител, новинарски репортер и дисководей. В крайна сметка той става водещ на A Black’s View of the News по WCIU-TV, преди да стартира Soul Train през 1970 г. С програмата медийната личност печели огромна популярност и се превръща в телевизионна суперзвезда. Той беше признат и за представянето на афро-американски изпълнители като Майкъл Джексън, Арета Франклин, Джеймс Браун и Марвин Гей, наред с други, пред по-широка публика.

  Дон Корнелий

Корнелиус беше открит ранен с огнестрелна рана в къщата си на Мълхоланд Драйв на 1 февруари 2012 г., след като полицейски служители реагираха на сигнал за инцидент със стрелба. Той беше откаран в медицински център Cedars-Sinai, където беше обявен за мъртъв. Телевизионният продуцент е починал в резултат на самонанесена огнестрелна рана, според помощник-главния следовател на окръг Лос Анджелис. Дон Корнелиус е страдал от деменция и болестта на Алцхаймер, според бившия DJ на Soul Train Шемар Мур, и здравето му се е влошавало преди смъртта му.

Корнелиус е имал аневризма почти 15 години преди смъртта си, което го е довело до припадъци, според доклада от аутопсията. Според докладите проблемът е възникнал, след като той е претърпял сложна 21-часова мозъчна операция през 1982 г. за лечение на вродена аномалия в мозъчните му артерии. Според доклада от аутопсията на Дон Корнелиус, около 3:00 сутринта на 1 февруари 2012 г., 75-годишният мъж се свързал със сина си и казал, че не знам колко време мога да издържа това, преди да насочи револвера срещу себе си. Тони Корнелиус, неговият син, го открива в кома на стол по-късно.

  Дон Корнелий

Мастен обвинява Дон Корнелиус в нападение; Тони реагира

Бившата майка-зайче Пи Джей Мастен каза в последната част от документалните сериали на Тайните на Playboy, че според съобщенията Дон Корнелиус е малтретирал две млади момичета преди почти две десетилетия. Освен това тя каза, че престъплението е било пазено от общественото внимание:

Това беше може би най-ужасната история, която съм чувал в Playboy. Това е историята за голямо почистване, което никога не е било съобщавано в медиите.

Мастен изрази възмущението си, че Корнелиус никога не е бил преследван за предполагаемите си действия:

Това, което беше толкова шокиращо за мен, което ме разстрои толкова, беше, че не бяха повдигнати обвинения и правомощията на Дон Корнелиус като VIP номер едно никога не бяха прекратени. Следващата седмица той се върна в клуба.

Мастен дори се критикува, че не е повдигнала темата тогава. Синът на Корнелиус отговори на обвиненията, като каза на People, че обвиненията са неприлични и разкритието е невероятен разказ без истински доказателства. Междувременно документалните сериали на Тайните на Playboy публикуваха екранно предупреждение, предупреждаващо зрителите, че по-голямата част от твърденията, направени в програмата, не са били обект на криминални разследвания или обвинения и не представляват доказателство за вина.

Популярни Публикации