Денис Даус почина на 64-годишна възраст

Дениз Даус , актрисата от Бевърли Хилс, 90210, почина на 64-годишна възраст след битка с вирусен менингит. Според няколко разказа Доуз е бил в кома поради медицински усложнения миналата седмица. Сестрата на Дауз, Трейси, публикува в Instagram по това време, за да разкрие официалното състояние на Хонолулу, родом от Хавай. Трейси, сестрата на актрисата, съобщи смъртта й в профила си в Instagram. Тя каза в публикацията:

С голяма тъга уведомявам всички, че сестра ми, Дениз Даус, почина, за да се срещне със семейството ни във вечния живот.

Тя продължи да казва:Дениз Ивон Даус беше невероятна сестра, завършена и изтъкната актриса, ментор и режисьор. Тя беше последният ми член на семейството и най-големият ми приятел. Дениз обожаваше всеки един от вас. Знам, че мама ни гледа с цялата си любов. С уважение моля за уединение и вашите непрекъснати молитви. Ще дам подробности за нейния празник на живота на по-късна дата. Ще те държа в течение.

 Дениз Даус

Причината за смъртта на Денис Даус

Дениз Дауз беше хоспитализирана по-рано този месец поради проблеми с вирусен менингит, който я остави в кома, както сестра й отбеляза в публикация в Instagram. Това изглежда е най-вероятната причина за смъртта на актрисата. Въпреки това нито сестра й, нито други членове на семейството са го потвърдили публично. Най-разпространеният вид инфекция, вирусният менингит, може да причини възпаление в определени области на централната нервна система. Докато инфекцията обикновено се изчиства от имунната система на тялото без необходимост от медицинска намеса, заболяването може да бъде фатално при определени възрастови групи или хора с отслабен имунитет.

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в Съединените щати:

Хората с по-слаба имунна система в резултат на заболявания, лекарства (като химиотерапия) или скорошни трансплантации на органи или костен мозък са по-уязвими към менингитната инфекция. Те също така споменават как младежи под петгодишна възраст или новородени под един месец с все още развиваща се имунна система могат да бъдат фатално засегнати от болестта.

Те също така заявиха:

В Съединените щати не-полиомиелитните ентеровируси са най-разпространената причина за вирусен менингит. Менингитът засяга само малък процент от заразените с ентеровируси.

Гореспоменатите доказателства предполагат, че имунната система на Дениз Дауз е била увредена, което може да е допринесло за смъртта й на 64-годишна възраст. Все още не е известно дали актрисата е имала други основни проблеми.

 Дениз Даус

Наследството на Денис Даус

Дениз Ивон Доуз беше най-известна с изпълненията си в Бевърли Хилс, 90210 като г-жа Ивон Тийзли и професор Хариет Уелкман, които играе повече от десетилетие. Междувременно актрисата е добре известна с ролята си на д-р Ронда Пайн в Insecure, в която участва в шест епизода в продължение на три години, от 2017 до 2020 г. 64-годишната актриса е работила в професията за над 34 години и е признат с над 122 роли в различни филми. Най-скорошната известна роля на Denise Dowse, според биографията й в IMDb, е в A Cloud So High от 2022 г.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Denise Dowse (@denisedowse)

Междувременно тя работи като режисьор на проекта си Remember Me: The Mahalia Jackson Story, който сега е в постпродукция. Миналата година Dowse беше и гласов треньор за подкаст сериала Bronzeville. Не е известно колко членове на семейството е оставила след смъртта си (освен сестра си Трейси).

Популярни Публикации