Дейвид Швимер - 5 факта, които не знаехте

Дейвид Швимер , добре известен с ролята си на Рос Гелър в „Приятели“, е роден в Ню Йорк, израснал в Лос Анджелис.

По-късно в кариерата си Швимер споделя времето си между Чикаго и Лос Анджелис. В Чикаго той си създава име като актьор в процъфтяващата театрална индустрия на града. След като завършва драма в Северозападния университет, той прекарва времето си в Лос Анджелис, посещавайки прослушвания с надеждата да си направи голям пробив в Холивуд.

Швимер остава познато лице на екрана и извън него. Въпреки своята знаменитост, Дейвид е един от малкото, които са успели да запазят личния си живот скрит от очите на обществеността. Продължете да четете, за да научите повече за любимия на всички актьор от Приятели, Дейвид Шуимър.  Дейвид Швимер

Дейвид Швимер

Дейвид Швимер, звездата от Приятели, има някои по-малко известни факти.

1) Стивън Колбърт Improv

Дейвид Швимер срещна Стивън Колбърт, друг млад студент на прага на величието, в Северозападния университет.

Когато се появи в Късното шоу със Стивън Колбърт през 2016 г., Колбърт разкри, че той и Швимер не само са посещавали колеж заедно, но също така са изпълнявали заедно. В The Late Show Колбърт напомни на Швимер,

Ти и аз бяхме в една и съща импровизационна група.

No Fun Mud Piranhas беше името на трупата и Колбърт дори показа на публиката моментна снимка на компанията от времето, когато той и Швимер бяха членове. Колбърт, по-специално, изглежда обичаше да играе импровизации заедно с актьора от Приятели в компанията.

2) Съосновател на театралната компания Lookingglass

Дейвид Швимер съосновава чикагската театрална компания Lookingglass заедно с трима съученици като второкурсник в Northwestern. Според The ​​Daily Northwestern Швимер разказал историята на произхода на компанията на участниците на презентация в неговия университет през 2013 г.

Когато не намери място за тренировки, предоставено от училището, Швимер беше готов да ръководи училищно представление на Алиса в страната на чудесата. Упоритият студент даде под наем собствената си къща, като използваше парите, които му бяха дадени на неговата бар мицва.

Припомняйки си случая, Швимер отбеляза,

Имахме това невероятно преживяване, което не само ни свърза като група, но и ни научи, че с достатъчно нахалство и отдаденост можем да произвеждаме и можем да го правим по начина, по който искаме.

Скоро след това те разработиха Lookingglass, който оттогава се превърна в забележителност на Чикаго. Швимер продължава да се занимава с театър през годините, като режисира и участва в различни представления.

3) Като Майкъл в The Wonder Years

Дейвид Швимер вече имаше няколко телевизионни изяви до началото на 90-те години, когато беше нает за най-известната си роля досега. Дейвид изигра героя на Майкъл, любовника на Карън Арнолд, в блокбъстър сериала „Чудните години“.

Ролята му се появи в четири епизода, обхващащи четвъртия и петия сезон на програмата. Когато Майкъл и Карън бяха скачени и се преместиха в Аляска, престоят на Швимер в програмата приключи.

В интервю за Yahoo! Finance, Оливия Д’Або, която изигра ролята на Карън в шоуто, отбеляза, че изпълнителният продуцент на шоуто Боб Бруш описва Швимер като:

Някак глупав и малко глупав, но не прекалено шантав.

Тя добави, възхищавайки се на актьорския му талант и казвайки:

Той има качество, в което просто се влюбвате.

4) Пътуването на Швимер като режисьор

Дейвид Швимер започва да режисира мюзикъли, когато все още е студент в Северозападния университет и впоследствие продължава да продуцира представления за Lookingglass Theatre Company. Не е изненада, че Швимер преследва режисьорските си стремежи и на екрана.

Той написа и режисира rom-com от 1998 г. Since You’ve Been Gone, за да направи своя дебют, като същевременно направи епизодична роля във филма, според квалификациите му за IMDb.

Schwimmer беше подписан като Рос Гелър в Приятели по това време и той продължи да режисира десет епизода от програмата и два епизода от спинофа на Matt LeBlanc Friends, озаглавен Joey.

Швимер се завърна на големия екран през 2007 г., за да заснеме комедията Run Fatboy Run с участието на Саймън Пег. След това режисира филмите Nevermind Nirvana, Americana и New Car Smell. Според CTV News, Швимер след това се премества в драмата с пълнометражния Trust от 2010 г., който беше фаворит на Международния филмов фестивал в Торонто.

5) Като Робърт Кардашиян в The People v. O.J. Симпсън

Дейвид Швимер се появи в 30 Rock, Web Therapy, Entourage и Episodes след края на Friends. Швимър не се появи в друго шоу до The People v. O.J. Симпсън, десетилетие след края на Приятели.

Дейвид Швимер е най-известен с ролята си на Рос Гелър в Приятели, наред с други роли. Той остави незаличима следа в шоуто и израсна в чудесен брат, син и приятел.

В същото време той направи впечатляващи стъпки в кариерата си и извън сериала. Тези по-малко известни факти дават на феновете възможност да надникнат в необикновения живот на Швимер далеч от светлината на прожекторите.

Популярни Публикации