Деймън Гилеспи и Грейс Аки започнаха съдебна битка един срещу друг

Деймън Гилеспи и Грейс Аки , бивша двойка, са завели дела един срещу друг. Те се разведоха през юли 2021 г., само три години след размяната на клетви през октомври 2018 г. Месец преди това Аки обсъжда домашното насилие в своя подкаст „Кажи ми в неделя“ и разкрива личния си опит с него. Гилеспи беше обвинена във физическо и емоционално насилие срещу нея. Гилеспи заведе дело срещу бившата си съпруга в отговор на обвиненията, като каза, че нейният подкаст е загубил работата му и е навредил на имиджа му.

Грейс Аки заведе насрещно дело срещу обвиненията на Гилеспи в края на миналата седмица. Според съдебните документи тя не се е отнасяла към актьора по име в подкаста, вместо да го нарича съпруг и други унизителни термини като чудовище, оскърбителен, егоистичен, арогантен, озаглавен мацка.

Подробности за развода на Грейс Аки от бившия съпруг Гилеспи

Грейс твърди в изявлението си, че не е била наясно с природата на Гилеспи до 2019 г., когато е започнала да разбира, че човекът, за когото се е омъжила, е потиснал ужасни личностни качества от нея.Твърди се, че по време на времето им заедно Гилеспи я малтретирал и измъчвал словесно. Тя твърди, че за да избегне Гилеспи, се е заключила в стаята си и е изпратила SOS съобщения на приятелите си. Тя каза, че когато той разбрал, отворил рязко вратата и я измъкнал от леглото, за да я заплаши. Той също така е напуснал дома им рано по време на епидемията и го е нямало месеци, преди да се върне, според нея.

Валди Ликул, адвокатът на Аки, смята, че делото на Гилеспи срещу нея е несериозно и е имало за цел просто да я изплаши. Тя заяви:

Костюмът му е без основа. Той възнамерява да я съди, за да я накара да млъкне.

 Грейс Аки

Тя обясни, че то е известно като стратегическо съдебно дело срещу участието на обществеността или SLAPP.

Следното е от Wikipedia:

Стратегическото дело срещу участието на обществеността (SLAPP), делото SLAPP или съдебното дело за сплашване има за цел да потисне, сплаши и заглуши опонентите, като ги подложи на правна защита, докато не се откажат от своята критика или опозиция.

Гилеспи отхвърли обвиненията и каза, че подкастът на Грейс Аки вече е навредил на кариерата му. Той каза още, че неговият публицист и агенция са го уволнили в резултат на обвиненията, направени в подкаста, и негативното внимание, което му е донесло. Той каза още, че е бил заплашван в социалните мрежи.

 Деймън Гилеспи

Адвокатът на Гилеспи отказа да коментира случая, като каза:

Задължавам се да не разглеждам делата си в пресата; всичко, което имам да кажа, е в съдебните документи. Нито аз, нито клиентът ми ще направим забележка.

Деймън Гилеспи е актьор, певец, танцьор, акробат, музикант и драматург от Чатануга, Тенеси. Той се появи в телевизионната драма Rise. Той също така се появява в Inside Amy Schumer и Tiny Pretty Things на Netflix. Грейс Аки е театрална артистка от Далтън, Джорджия, която е работила по различни проекти и сега работи върху соловата си продукция „Да освободиш присмехулник“.

Популярни Публикации