Дебора Джеймс разказа за опустошителното си пътуване с рака

В понеделник, 9 май, телевизионният оператор на BBC Podcast Дебора Джеймс сподели сърцераздирателна информация за борбата си с рака чрез Instagram. Съдомакинът на You, Me, And The Big C, 40, каза, че в момента е в хоспис за рак на дебелото черво в напреднал стадий.

Джеймс заяви в своя трагичен пост:

Моите активни грижи приключиха и сега съм в хоспис за домашни грижи, заобиколен от красивото си семейство и акцентът е да се уверя, че не изпитвам болка и да се наслаждавам на времето с тях.Джеймс също изпрати тъжни актуализации относно неспособността й да се движи. Подкастърът каза, че очакваната продължителност на нейния живот е неясна и че дори с всички невероятни лекарства за рак в света или някакво чудодейно откритие, тялото ми просто не може повече.

Всичко за Дебора Джеймс

Дебора Джеймс е най-известна като бивш съ-домакин на радиопрограмата на BBC You, Me, And The Big C. Тя, Лорън Махон и покойната Рейчъл Бланд, която също се бори с рака и почина през септември 2018 г., връчиха наградата- печеливша програма. През 2018 г. 40-годишният Джеймс беше диагностициран с рак на червата. Според нейното интервю с Bowel Cancer UK, Джеймс е била диагностицирана с 5,5 cm злокачествен тумор с язва в стадий 3 по време на поставянето на диагнозата. Оттогава подкастърът държи своите над 400 000 фенове в Instagram информирани за нейното здраве и стартира кампания за набиране на средства за изследване на рака.

 Дебора Джеймс

Дебора Джеймс в момента е омъжена за Себастиен Боуен, бивш учител. Твърди се, че двойката има две деца, 14-годишно момче на име Хюго и 12-годишна дъщеря на име Елоиз. Джеймс беше посланик на Race for Life за Cancer Research UK. Тя също така участва в благотворителната организация Bowel Cancer UK.

Фонд Bowelbabe

Дебора Джеймс създаде Bowelbabe Fund for Cancer Research UK, като много от нейните фенове й помогнаха да събере над 1 милион долара. Подкастърът набира средства за клинични изпитвания и изследвания на специално предназначени лекарства за пациенти с рак, както и подкрепя усилията за подобряване на информираността за рака на червата.

 Дебора Джеймс

Дебора Джеймс отбеляза в емоционално зареден пасаж от уебсайта на своята организация:

Опитахме всичко, но тялото ми просто не ми сътрудничи. Дори с всички най-изобретателни лекарства за рак в света или някое чудотворно ново откритие, осъзнавам, че пътуването ми с влакче в увеселителен парк приключва много скоро.

Тя продължи, като каза:

Вашата помощ при основаването на фонда Bowelbabe, разпространението на информацията и разрушаването на тези табута за изпражненията ще се помни завинаги!

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Дебора Джеймс (@bowelbabe)

Подкастърът също публикува няколко статии за рака на червата в национални вестници и на други места, за да повиши осведомеността. Тя също написа книга, F*** You Cancer: How to Face the Big C, Live Your Life, and Still Be Yourself, две години след поставянето на диагнозата.

Популярни Публикации