Деби Алън- Wiki, възраст, етническа принадлежност, съпруг, височина, нетна стойност, кариера

Деби Алън е известен певец, танцьор и актьор, който е служил в президентския комитет за изкуствата и хуманитарните науки. Тя стана известна като главен хореограф на музикалния драматичен телевизионен сериал Fame. Тя стана известна в резултат на сестра си актриса, Филисия Рашад.

Деби Алън може да ви е добре позната, но знаете ли възрастта и ръста й, както и нетното й състояние през 2022 г.? Ако не знаете, ние сме написали статия за кратката биография на Деби Алън - wiki, кариера, професионален живот, личен живот, текуща нетна стойност, възраст, височина, тегло и други факти. Така че, ако сте готови, нека започваме.

Бързи факти

Празнувано име: Деби Алън
Истинско име/пълно име: Дебора Кей Алън
Пол: Женски пол
Възраст: 72 години
Рождена дата: 16 януари 1950 г
Родно място: Хюстън, Тексас
националност: американски
Височина: 1,57м
Тегло: 65 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруг/съпруг (име): Норм Никсън
Деца/деца (син и дъщеря): Да 3 (Вивиан Никъл Никсън, Норман Елард Никсън младши, Де Вон Никсън)
Запознанства/гадже (име): Уин Уилфорд от 1957 до 1983 (бивш съпруг)
Лесбийка/гей ли е Деби Алън?: Не
Професия: Танцьорка
Заплата:
Нетно състояние през 2022 г.: 4 милиона долара

Биография на Деби Алън

Деби Алън е роден на 16 януари 1950 г. в Хюстън, Тексас. Тя посещава университета Хауърд, за да получи степен по литература и бакалавърска степен. Ходила е и на уроци по актьорско майсторство. Университетът Хауърд й присъди докторска степен хонорис кауза. Наскоро беше отворила академия за млади танцьори.Възраст, височина и тегло на Деби Алън

Деби Алън е родена на 16 януари 1950 г. и към 2022 г. е на 72 години. Висока е 1,53 метра и тежи 65 килограма.

  Деби Алън

Деби Алън (Източник: Twitter)

кариера

Деби Алън направи своя дебют в припева на Пърли. Тя също така създава героя на Beneatha в пиесата Raisin, спечелила наградата Tony. През 1980 г. получава признание от критиците за изпълнението си на Анита във възраждането на Бродуей на West Side Story, за което получава номинация за награда Тони и награда Drama Desk. Тя се появи за първи път във филма Fame. През 1981 г. тя е избрана за ролята на Сара, любовницата на въглищната къща (Хауърд Е. Ролинс), която е убита, докато защитава филмовата адаптация на бестселъра Ragtime. Одра Макдоналд спечели награда Тони за същата роля.

Тя също така издаде два солови албума, Sweet Charity и Special Look, през 1986 г. Тя също предостави гласа на C Bear Jamal във филма Roman and Fox Kids.

Съпруг на Деби Алън, брак

През 1957 г. тя се жени за Уин Уилфорд. Те се развеждат през 1983 г. По-късно тя се омъжва за Норм Никсън, играч от НБА. Тя и Норм Никсън имат три деца: Вивиан Никол Никсън, Норман Елард Никсън младши и Де Вон Никсън.

Награди Деби Алън

Деби Алън е получила следните награди и постижения:

  • През 1992 г. Джордж и Ера Гершуин получават наградата Джордж и Ера Гершуин.
  • Номинация за Еми (3)
  • Като режисьор, актриса, хореограф и продуцент на Fame, Motown 25 получи десет награди за изображение.
  • Ния Пийпълс също й даде наградата за цялостно творчество през 2009 г.

Нетната стойност на Деби Алън

Деби Алън има нетна стойност от 4 милиона долара към октомври 2022 г. Нейният основен източник на доходи е като певица, актьор, танцьор и автор на песни. Много от нейните албуми бяха успешни и добре приети от публиката. Пърли, нейният първи филм, я катапултира към славата. Тя също така създава танцовата академия на Деби Алън за обучение на млади танцьори. Тя получи и почетна докторска степен от Училището по изкуствата в Северна Каролина.

Деби Алън е певица, композитор и автор на песни, която стана известна след участието си във филма „Слава“. Тя имаше много хитове и също така изпълняваше солови песни като специален външен вид. Аурата на Деби Алън около пеенето и танците е безспорно прекрасна.

Популярни Публикации