Дарън Съг - дизайнерът на играта на Fortnite

Дарън Съг работи като дизайнер на видеоигри и творчески директор в Epic Games. Той стана известен в резултат на популярността на онлайн играта „Fortnite“, която му помогна значително да увеличи нетната си стойност.

Детството и образованието на Sugg

Съг пази личния си живот абсолютно личен, като дори не споделя възрастта или рождената си дата. Въпреки това, той разкри в своите туитове, че е израснал, играейки компютърни игри и е бил привлечен от виртуалния свят. Поради страстта си към видеоигрите, той специализира мултимедия за бакалавърската си степен. Той се записва в Marist College през 2000 г., скоро след като завършва гимназия, и специализира изкуства с концентрация в комуникацията и мултимедията. Темите бяха най-тясно свързани с настоящите му интереси. За уеб създаване той може да научи HTML, програмиране и флаш дизайн. Той получава бакалавърската си степен през 2000 г. и веднага започва работа, която ще доведе до постиженията му. По отношение на семейството му обаче професионалното му решение не беше лесно.

 Дарън СъгНа 31 май 2018 г. стриймърът на Twitch Hamlinz написа в Туитър колко странно е да преминеш от това да те крещят за това, че играеш видеоигри, до печелене на работа от това. В отговор Съг изрази съчувствие към него и каза, че все още се опитва да обясни решението си за работа на майка си.

Неговата кариера и постижения

Съг се присъединява към TenTV през 2000 г. като мениджър по развитие на портали. Той остава в компанията три години, докато се присъедини към Turbine през 2006 г., за да започне кариерата си като дизайнер на игри. Първият му популярен успех като дизайнер идва с публикуването на играта „The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar“. Неговата група публикува още две версии на играта. Той беше повишен в старши разработчик на системи за игри във фирмата в резултат на изключителните си способности. След това той и екипът му създадоха компютърни игри като „Marvel’s Super Hero Squad Online“ и „Gears of War: Juggernaut“. Той получи похвала за друга приключенска видеоигра, „Shadow Complex: Remastered“.

 Дарън Съг

Съг напусна Turbine през 2010 г., за да работи като старши дизайнер на игри в The Amazing Society в продължение на две години. През юли 2012 г. той в крайна сметка се присъедини към добре познатия бизнес за разработка на игри Epic Games. Като креативен директор Съг създава онлайн видеоиграта Fortnite, която се развива в пост-апокалиптична среда, гъмжаща от зомбита. Той създаде трите режима на играта. На 25 юли 2017 г. беше пуснат първият режим, известен като „Fortnite: Save the World“. На 6 септември 2018 г. той и неговият екип публикуваха втория режим, „Fortnite Battle Real“, а на 6 декември 2018 г. пуснаха третия режим, „Fortnite Creative“.

Каква е нетната му стойност?

Да бъдеш дизайнер за „Fortnite“ не само подобри CV-то на Sugg, но и увеличи нарастващата му финансова стойност. В рамките на месец след дебюта си играта придоби популярност с над милион играчи. По времето, когато публикува третия си режим, той се превърна в културен феномен, игра, харесвана от хора от всички възрасти и социални слоеве. „Fortnite Battle Royale“ е един от най-популярните режими и се превърна в съществен компонент в Esports събитията. Фирмата проведе събитие Fortnite World Cup за 30 милиона долара през юли 2019 г.

Без съмнение огромната популярност на Суг е от полза както за нетната му стойност, така и за заплащането му. Въпреки че точните суми за неговото нетно състояние и имущество, включително дома му, остават неясни към октомври 2022 г. Като каза това, това със сигурност е помогнало на кариерата му на дизайнер. В своето одобрение в LinkedIn шефът на Sugg, Николаус Дейвидсън, го похвали като остър, практичен дизайнер, който би засрамил другите разработчици.

Популярни Публикации