Дан Рапопорт е намерен мъртъв във Вашингтон

Дан Рапорт, латвийско-американски бизнесмен, беше открит мъртъв във Вашингтон на 14 август след предполагаем самоубийствен скок от небостъргач. Рапопорт, който живееше в изгнание в Съединените щати, беше виден противник на руския президент Владимир Путин. Трупът му е открит на тротоара пред апартаменти 2400 M в квартал Джорджтаун, където той очевидно е починал при свободно падане. Служители на Столичната полиция са се отзовали на сигнал за скок в 18 часа. в неделя. Рапопорт е транспортиран до болницата след падането си, където е потвърдена смъртта му.

Говорителят на столичното полицейско управление, Бриана Бърч, каза пред The ​​Independent, че към момента не се подозира злоупотреба и че очакват заключенията на съдебния лекар. На мястото на събитието са открити повреден смартфон, слушалки, очила, шофьорска книжка и 2620 долара в брой.

Съпругата на Дан Рапопорт Алена Рапопорт вярва, че съпругът й не се е самоубил.

Юния Пугачова, бивш редактор на руската версия на списание Tatler, съобщи новината за смъртта на Дан Рапопорт в Telegram. Пугачова каза, че към любимото му куче е прикрепено предсмъртно писмо, което е открито в местен парк след падането на Рапопорт. Бившият редактор на Tatler също твърди, че е видял Рапопорт в лондонски пъб през май. Пугачова също твърди, че съпругата на Рапопорт го е изоставила по това време.

  Дан Рапопорт

Алена Рапопорт, вдовицата на Дан Рапопорт, отхвърли гореспоменатите твърдения, като каза на руския канал за бизнес новини RBC, че не смята, че съпругът й се е самоубил:

Нямаше бележки, самоубийство, пътуване до Лондон или заминаване.

Какво представлява Дан Рапопорт?

52-годишният Дан Рапопорт беше бизнесмен, най-известен в Москва като инвестиционен банкер и собственик на нощен клуб. През 2012 г. е изгонен от Русия. Покойният милиардер беше собственик на московския нощен клуб Soho Rooms. Рапопорт живее в Киев, Украйна, със съпругата си Алена и детето им от 2016 г. до началото на 2022 г. По време на руско-украинската криза обаче инвеститорът премества дъщеря си и съпругата си, която е украинка, в Дания, преди да се върне във Вашингтон. Алена Рапопорт, неговата вдовица, твърди, че е казала на RBC, че след като е евакуирал жена си и децата си, Рапопорт се е върнал в Украйна, за да подкрепи нацията. Тя продължи, че са планирали да се срещнат в Съединените щати по-късно.

Критика към Владимир Путин

Предполага се, че Рапопорт е бил принуден да избяга от Москва през 2012 г. поради подкрепата си за най-видния опонент на Путин и опозиционен лидер Алексей Навални. Въпреки че няколко издания съобщиха за това за първи път, изглежда, че по-голямата част от тези парчета впоследствие са били изтрити. Рапопорт е вокален в критиките си към руския Кремъл. Според Moscow Post той може да е бил свързан и с Alfa Group, която преди беше свързана с Навални.

  Дан Рапопорт

Рапопорт основава свой собствен фонд Rapoport Capital, след като избяга от Русия, където работи като директор на консултантския отдел за набиране на средства. По същото време той беше и ментор при стартиране на Newchip Accelerator. Дан Рапопорт и първата му съпруга се завръщат в Съединените щати и остават четири години. Рапопорт избра да живее с втората си съпруга Алена в Киев, Украйна, след развода им през 2016 г. Милиардерът продаде дома си на Иванка и Джаред Тръмп в началото на 2017 г., което обяснява защо трябваше да избере луксозен апартамент след завръщането си в Съединените щати по-рано тази година.

Популярни Публикации