Дан Хендерсън - Wiki, възраст, съпруга, етническа принадлежност, нетна стойност, височина, кариера

И Хендерсън е американец, който стана известен като ММА боец, въпреки че сега е пенсиониран, както и олимпийски борец. По време на кариерата си той се състезава в няколко дивизии, последната от които е в средна категория в Ultimate Fighting Championship (UFC). Той също се е състезавал в други тегловни категории като полутежка и полусредна категория, когато е бил 83 кг.

Когато беше в средна категория с 93 кг, той се състезаваше за Pride Fighting Championship. Хендерсън спечели множество награди за най-добрия си стил на битка, победил общо 21 световни шампиона, включително UFC, PRIDE FC, Strikeforce и RINGS. Той беше най-възрастният боец ​​в UFC по време на пенсионирането си.

Бързи факти

Празнувано име: И Хендерсън
Истинско име/пълно име: Даниел Джефри Хендерсън
Пол: Мъжки
Възраст: 51 години
Рождена дата: 24 th август 1970 г
Родно място: Дауни, Калифорния
националност: американски
Височина: 5 фута 10 инча (1,78 м)
Тегло: 84 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Рейчъл Малтър
Деца/деца (син и дъщеря): да (име)
Запознанства/приятелка (име): N/A
Дан Хендерсън гей ли е?: не
Професия: Бивш художник и олимпийски борец
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 10 милиона долара

Биография на Дан Хендерсън

Дан Хендерсън е роден на 24 август 1970 г. като Даниел Джефри Хендерсън в Дауни, Калифорния, САЩ. Той е роден заедно с брат си Том Хендерсън, а баща им, Бил Хендерсън, беше един от треньорите, които им помагаха с борбата в гимназията. Той е отгледан в Apple Valley, Калифорния, и започва да се бори в ранна възраст.И образованието на Хендерсън

Дан Хендерсън отиде в гимназията Виктор Вали, където се състезава в различни шампионати и спечели няколко медала. Той продължава кариерата си по борба в Cal State Fullerton и Arizona State University.

Възраст, височина и тегло на Дан Хендерсън

Дан Хендерсън, който е роден на 24 август 1970 г., към днешна дата, 20 юни 2022 г., е на 51 години. Висок е 1,78 метра и тежи 84 килограма.

  И Хендерсън

Дан Хендерсън (Източник: Pinterest)

кариера

Хендерсън започва кариерата си по борба в гимназията, състезавайки се в първенства през 1987 и 1988 г. Той се състезава в първенствата на NCAA през 1993 г. Той печели университетските първенства през 1991, 1993 и 1994 г. Той също така беше старши национален шампион през 1993 г., 1994 г. и 1997г.

Той представлява Съединените щати на летните олимпийски игри през 1992 г. и 1996 г. Той също така участва в две световни първенства по борба през 1994 г. и 1997 г., завършвайки съответно на 12-то и 7-мо място. През 90-те години той е бил треньор по борба в Cerritos College. След поражението си на Олимпиадата през 2000 г. и изпитанието му за световния отбор през 2001 г., той решава да преследва кариера в ММА.

Хендерсън започва да тренира смесени бойни изкуства (MMA) през 1997 г. и първата му победа идва на турнира Brazil Open. Той се състезава във втория си UFC турнир и побеждава шампиони като Allan Goes и Carlos Newton. Третият му турнир беше Rings: The King of Kings, където той спечели пет от 32 битки.

Той се присъединява към Pride Fighting Championship в края на 2000 г. и печели титлата в полусредна категория през 2005 г. На 8 септември 2007 г. той се завръща в UFC, за да се състезава за шампионата в тежка категория. През декември 2009 г. той подписа договор за четири битки със Strikeforce, но беше победен от Jake Shields. Той успя да победи други шампиони в следващите си мачове. Той обяви пенсионирането си на 8 октомври 2016 г., но по-късно се състезава в Залата на славата на UFC на 5 юли 2018 г., завършвайки като победител.

Съпруга на Дан Хендерсън, брак

И Хендерсън е женен и баща на три деца. Преди това той беше женен за Алисън Хендерсън, преди да се разведе с нея и да се ожени за Рейчъл Малтър.

Хендерсън беше диагностициран с тестостеронова заместителна терапия (TRT) през 2007 г., но тя беше забранена от UFC, така че той спря да я приема.

И наградите Хендерсън

Хендерсън е получил множество награди през цялата си кариера. Той е спечелил 32 от 47 мача, в които е участвал. Сред многото му титли са шампион на Бразилския турнир, шампион на UFC в средна категория, полусредна категория на Pride и Rings king of a king. В резултат на това той е един от най-известните борци в смесените бойни изкуства, след като спечели две титли в различни теглови категории.

Нетната стойност на Дан Хендерсън

Нетната стойност на Дан Хендерсън се оценява на 10 милиона долара към октомври 2022 г. Той спечели общата си нетна стойност от кариерата си на професионален борец, в която се състезава в повече от 47 турнира и спечели 32 от тях. След като се пенсионира, става треньор, което му осигурява допълнителни доходи. Той е собственик на Team Quest, фитнес зала и фитнес център в Темекула.

Дан Хендерсън е много трудолюбив и всеотдаен професионалист. Той успя да спечели по-голямата част от битките, в които участва. Освен това имаше голяма полза от дисциплината, защото участваше в по-малко спорове.

Популярни Публикации