Дан Айкройд - Биография, възраст, височина, съпруга, кариера, нетна стойност

Дан Акройд е канадски актьор, продуцент, комик, музикант и режисьор, който е в бизнеса от 1971 г. Той беше решен да стане свещеник, преди да влезе в индустрията. Въпреки това, докато посещава университета Карлтън, той се присъединява към театрите и започва актьорската си кариера.

Започва професионалната си актьорска кариера в телевизията, преди да премине към филмови роли. Той е най-известен с ролята си на д-р Реймънд Станц в комедийния филм за свръхестествени неща „Ловци на духове“. Освен това той е добре известен с писателските си способности в шоуто „Saturday Night Live“, за което получи награда „Еми“. Освен като актьор, той също е предоставил гласа си в редица видеоигри, както и в анимационни филми и телевизионни сериали.

Кратки факти за Дан Акройд

Истинско име Даниел Едуард Акройд
Псевдоним И
Известен като актьор
Възраст 68-годишен
рожден ден 1 юли 1952 г
Родно място Отава, Онтарио, Канада
Зодия Рак
Етническа принадлежност Английски, ирландски, холандски, шотландски и френски
Националност канадски
Религия християнството
Височина 6 фута 1 инч
Тегло 113 кг
Измервания на тялото N/A
Размер на бицепса N/A
Цвят на очите Хейзъл
Цвят на косата Тъмно кафяво
Номер на обувка N/A
Приятелка/запознанства N/A
Съпруг Дона Диксън
Нетна стойност 200 милиона долара
Марки N/A
Хоби Актьорство, четене на книги

Кой е Дан Акройд?

Пълното име на Дан Айкройд е Даниел Едуард Айкройд и е роден на 1 юли 1952 г. в Отава, Онтарио, Канада. Той е роден на баща си, Самюел Кътбърт, Питър Хю Айкройд, строителен инженер и политически съветник в администрацията на Пиер Трюдо, и майка му, Лорейн Хелене Мари, секретарка. Даниел има и брат Питър Хю Айкройд, който е актьор. Той е на 68 години и е роден под зодия Рак.Колко богат е Дан Акройд?

Към октомври 2022 г. нетното състояние на Дан Айкройд се оценява на 200 милиона долара. В момента той води охолен начин на живот. Печели чрез актьорската си кариера.

Колко висок е Дан Айкройд?

Дан Акройд е от канадски произход и етническата му принадлежност е бяла. От страна на баща си той е англичанин, ирландец, холандец, шотландец и французин, а от страна на майка си е френски канадец. Освен това той практикува християнството като своя религия.
Освен това, той е висок 6 фута 1 инч (1,85 м/185 см) и тежи приблизително 113 кг (249 фунта). Има тъмнокафява коса и лешникови очи.

Дан Ейкройд Образование

Дан Айкройд е израснал в католическата църква и е посещавал две различни гимназии: Св. Пий X и Св. Патрик. По същия начин през 1969 г. той се записва в университета Карлтън, за да учи политически науки и криминална социология. Той обаче напусна училище, преди да се дипломира.

Коя е съпругата на Дан Акройд?

Дан Акройд имаше кратка връзка с актрисата Кари Фишър. През 1983 г. се жени за актрисата Дона Диксън, от която има три дъщери Даниел (известна още като Вера Сола), Стела и Бел.

Как Дан Акройд преследва кариерата си?

Дан Айкройд прави своя филмов дебют през 1977 г. с ролята на Рой във филма „Любов от пръв поглед“. След това се появява в „Mr. Mike's Mondo Video“ и „1941“ през 1979 г., „The Blues Brothers“ през 1980 г., „Neighbors“ през 1981 г., „It Came from Hollywood“ през 1982 г. и „Доктор Детройт“, „Зоната на здрача: Филмът“ през 1983 г. По същия начин той се появява като д-р Реймънд Станц в 'Ловци на духове' през 1984 г., където също е служил като писател. Филмът, в който участват Бил Мъри, Сигорни Уивър, Харолд Рамис, Рик Моранис, Ърни Хъдсън и Ани Потс, имаше огромен успех. Същата година той се появява като Арт Уебър в „Индиана Джоунс и храмът на обречените“. Другите му актьорски и писателски заслуги включват „Шпиони като нас“ през 1985 г., „Драгнет“ през 1987 г. и „Ловци на духове II“ през 1989 г.

Другите му телевизионни предавания включват „Tales from the Crypt“ през 1991 г., „The Nanny“ през 1994 г., „The Arrow“ през 1997 г. и много други. Той също така се появява в „Normal, Ohio“ през 2000 г. и „History’s Mysteries“ през 2001 г., разказвайки историята. През 2009 г. Дан се появява в „Според Джим“ и „Family Guy.“ През 2006 г. той също служи като съдия в шоуто „Живот с Фран“. След това се появява в „Защитниците“ през 2011 г., „Щастливо“ Разведен“ през 2012 г. и „Workin' Moms“ през 2017 г. Последните му роли бяха в „The Conners“ като Бъди през 2019 г. и „Семейство Симпсън“ през 2021 г.

Популярни Публикации