Даян Ронау почина след дълга битка с рака

Даян Ронау , дългогодишен продуцент на CBS News, почина на 23 юли след продължителна битка с рак на панкреаса. Тя е продуцент на много новинарски емисии на канала. Ронау беше най-известна с работата си по 48 часа и CBS Evening News.

Ронау обсъди диагнозата си рак на панкреаса и решимостта да се бори с него в интервю от 2007 г. със Сандра Хюз от CBS. Преди гореспоменатото интервю старшият продуцент на новини беше диагностициран с рак и се бореше със състоянието от 15 години.

Ронау изглеждаше, че е оцеляла от рак, според кореспондента на CBS News Джой Бенедикт в почит към нея във Facebook. Нейното съобщение обаче предполага, че ракът на панкреаса на Ронау е излекуван.Всичко, което трябва да знаете за Даян Ронау

Няма много информация относно живота на Даян Ронау преди да се присъедини към CBS. Ронау се присъединява към CBS през 1990 г. и работи там почти 32 години, според нейния профил в LinkedIn. Ронау работи за CBS в продължение на три десетилетия, като продуцира сериали като 48 часа и CBS Morning Show. Нейният профил в LinkedIn казваше, че старшият продуцент на новини живее в Лос Анджелис, Калифорния. Освен това понякога продуцира CBS Sunday Morning. CBS съобщава, че:

През предходните 20 години тя работи като продуцент за CBS Evening News, отразявайки въпроси, вариращи от правния и политическия сектор до медицинските и научни открития.

 Даян Ронау

Даян Ронау също беше свързана с неотдавнашно отразяване на присъдата и наказанието на бившия полицай от Минеаполис Дерек Шовин за убийството на Джордж Флойд, според портала за онлайн публикуване на новинарската мрежа. Твърди се, че Ronnau е генерирал определени части от покритието.

Ронау беше номиниран за Primetime Emmy в категорията за изключително отразяване на извънредна новинарска история в новинарско предаване през 2018 г. за отразяването на трагедията в Лас Вегас от мрежата. Ронау беше номиниран като член на екипа, отговорен за създаването и излъчването на гореспоменатото парче в две програми, CBS Evening News със Скот Пели и CBS This Morning.

Борбата на Даян Ронау срещу рака на панкреаса

Покойният продуцент на CBS News не каза много за 15-годишната си битка с рака на панкреаса. По време на интервю със Сандра Хюз през 2007 г. Ронау описва причините си да мълчи за болестта. Роденият в Лос Анджелис информира домакина:

Факт е, че понякога правите неща, защото трябва. Не съм добре, но имам и задължения. Имам семейство, работя и трябва да правя тези неща. Колкото и да се притеснявах да не се разболея, наистина исках да се занимавам с остатъка от живота си, на който съм доста отдаден.

По това време тя каза:

Ракът реши да не ме идентифицира. Избрах да се идентифицирам като работеща майка.

Ронау е имала рак на панкреаса в стадий IV, според многобройни туитове след нейната смърт. Споменът на Джой Бенедикт във Фейсбук за Ронау каза, че покойната журналистка е оцеляла от децата си, Бен и Ейдън.

 Даян Ронау

След новината за смъртта на Даян Ронау заваляха съболезнования.

Тъй като CBS потвърди преждевременната й смърт, много доброжелатели и колеги на Ронау се стекоха в Twitter, за да отдадат почитта си на покойния продуцент на новини. Нещо повече, много нейни колеги споменаха как е преживяла рак в продължение на 15 години. Други обаче аплодираха работата й по CBS.

Популярни Публикации