Charles Antetokounmpo- Нетна стойност, Биография, Възраст, Съпруга, Височина, Кариера

Чарлз Адетокумбо беше бивш нигерийски футболист от Лагос. Той е най-известен като баща на Янис Адетокумбо (нигерийско-гръцки професионален баскетболист). Янис е най-известен с времето си в Милуоки Бъкс от НБА.

Той се присъедини към Milwaukee Bucks през 2013 г., като преди това е играл за Filathlitikos от 2011 до 2013 г. По време на успешната си кариера този играч спечели наградите за най-полезен играч на NBA през 2019 г. и 2020 г. Antetokounmpo също беше обявен за 2020 NBA Защитен играч на годината.

Бързи факти

Пълно истинско име Чарлз Адетокумбо.
рожден ден 03 август 1963 г.
Възраст (от 2017 г.) 54 години.
Зодия Лео.
Място на раждане Нигерия.
Професия Футболист.
Дата на смъртта 29 септември 2017 г.
Националност нигерийски.
Религия християнството.
Нетна стойност 70 милиона долара (приблизително).
Етническа принадлежност йоруба.
Семейно положение Женен.
Съпруга Вероника Адетокумбо.
деца Синове: 1. Янис Адетокумбо.
2. Танасис Адетокумбо.
3. Костас Адетокумбо.
4. Алекс Адетокумбо.
5. Франсис Адетокумбо.
внук Лиам Чарлз Адетокумбо.
Височина (прибл.) Във футове инчове: 6′
Номер на обувка 12 САЩ.
Тегло (прибл.) В килограми: 89 кг.
В паундове: 196 lbs.
Цвят на косата черен.
Цвят на очите Тъмно кафяво.

Биография на Чарлз Адетокумбо

Кой беше Чарлз Адетокумбо? Малко се знае за ранния живот на бащата на Янис Адетокумбо, той е роден в Нигерия на 3 август 1963 г. Той е роден в етническата група Йоруба в Нигерия.Той прекарва по-голямата част от детството си в Нигерия, но по-късно се премества в Атина, Гърция, и живее там известно време. За съжаление Чарлз Адетокумбо почина на 29 септември 2017 г. на 54-годишна възраст. Когато беше в Милуоки, бившият играч почина от инфаркт.

  Чарлз Адетокумбо

Чарлз Адетокумбо със съпругата си (Източник: Pinterest)

Съпруга и брак на Чарлз Адетокумбо

В продължение на много години Чарлз Адетокумбо се жени за обожаващата си съпруга Вероника Адетокумбо. Тя също беше бивша спортистка, която се състезаваше в скока на височина. Вероника е от етническата група игбо в Нигерия.

Те се срещнаха в Нигерия, а на сватбата им присъстваха семейство, близки приятели и роднини. В интернет обаче няма конкретни дати или места за сватбата му.

Франсис Адетокумбо е името на първото им дете. Чарлз и Вероника се преместват в Лагос, Нигерия през 1991 г., в търсене на по-добър живот. Франсис е отгледан от своите баба и дядо, чиито имена все още не са разкрити в интернет.

По-късно семейството се премества в Атина, Гърция, където вторият им син Танасис Адетокумбо е роден на 18 юли 1992 г. Той също е известен баскетболист на Милуоки Бъкс. На 6 декември 1994 г. е роден Янис Сина Уго Адетокумбо.

Костас Адетокумбо, четвъртото и най-малко дете на Чарлз, е роден на 20 ноември 1997 г. Той също играе баскетбол за LDLC ASVEL от френския Betclic Élite и Евролигата. Двойката беше и родител на Алекс Адетокумбо (техният пети син), който е роден през 2001 г. и празнува рождения си ден на 26 август.

На 28 октомври 2012 г. Янис и Алекс бяха кръстени в Гръцката православна църква. Освен това Лиъм Чарлз Адетокумбо е внук на Чарлз. На 10 февруари 2020 г. приятелката на Джани Марая Ридълспригър роди Лиъм Чарлз. Тя трябва да роди второто си дете през юли 2021 г.

Чарлз Адетокумбо Нетна стойност 2022 г

Нетното състояние на Чарлз Адетокумбо е около 70 милиона долара към октомври 2022 г.

Факти

  • Големият му син продължи да играе футбол в Нигерия.
  • Номерът на фланелката на Янис е 34 и според източник той е избрал този номер, за да почете родителите си. Баща му е роден през 1963 г., а майка му през 1964 г.
  • Като имигранти той и съпругата му Вероника не можеха да издържат адекватно петте си деца.

Популярни Публикации