Борбата на Арти Секейра със следродилната депресия

Главен готвач Аарти Секейра беше не само открита за борбата си със следродилната депресия, но също така беше благодарна за чудесната помощ и подкрепа на съпруга си през мрачните й дни. Бившият продуцент на CNN, който наскоро обсъди следродилната депресия и нейното отрицателно въздействие върху психичното здраве на жената, се бори да премахне стигмата, свързана с нея.

Борбата на Арти Секейра със следродилната депресия

Според Distractify, готвачът на фюжън кухня е майка на две прекрасни деца, Елия и Моузес. Sequeira, от друга страна, имаше това, което е по-известно като 'бебешки блус' малко след раждането им. Независимо от това, важно е да се отбележи, че бебешкият блус и следродилната депресия не са едно и също нещо, като последното е много по-тежко.

 Аарти Секейра

Аарти СекейраТя каза в интервю за Dare To Live Fully, че съпругът й винаги е бил до нея, когато се е чувствала напълно безнадеждна и объркана в резултат на последствията от следродилната депресия. Една от всеки седем нови майки е имала този проблем. Също така е възможно майките да получат този синдром след първото раждане, ако не са го имали преди. WebMD определя следродилната депресия като вид тежка клинична депресия, свързана с бременността и раждането. Рязката промяна в хормоналната химия в тялото на новата майка, според уебсайта, също е причина за това заболяване. Анамнеза за депресия (в майката или нейното семейство), стрес и проблеми, свързани с грижата за бебето, са потенциални рискови фактори.

Съпругът на Арти Секейра присъстваше

Съпругът на Секейра Брендън Макнамара я подкрепи и й помогна да разбере, че следродилната депресия не е по нейна вина и че е добре да потърси професионална помощ. Секейра го похвали, че е премахнал стигмата, свързана със следродилната депресия за нея, и се надяваше да направи същото за други жени, които се страхуват да потърсят лечение в такива трудни времена.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Aarti Sequeira (@aartipaartipics)

Моят съпруг ми помогна да приема, че нещо не е наред, когато не исках, прегърна ме, докато скърбях, и внесе истина и насърчение в несигурността и тъгата, които ме завладяха. Той ме накара да почувствам, че това не е моя вина и че трябва да получа помощ за това. Той ефективно премахна стигмата за мен и това е, което искам да постигна за други дами в моята ситуация.
Макнамара не само й помогна да преодолее трудностите, но и й помогна да достигне сегашното си ниво на успех.

Макнамара й помогна да си намери работа в хранително-вкусовата промишленост.

В интервю за Gambit майката на две деца каза, че Макнамара я е призовал да потърси кариера в кулинарния сектор. Кулинарната звезда сподели още, че половинката й е тази, която първоначално е открила уменията й и е повярвала в нея. Никога не е предполагала, че кариерата в хранителния сектор ще бъде успешна. Като имигрант, нейната първа и най-важна цел беше да помогне на следващото поколение.

Освен че й помогна да открие тайното си умение, Макнамара беше човекът зад камерата, когато започна да снима своята кулинарна вариететна програма Aarti Paarti. Освен това Макнамара беше тази, която насърчи Sequiera да пусне видеоклипа си за прослушване за Food Network Star, което ги накара да й се обадят веднага.

Доволно четиричленно семейство

Съдията на Candy Land има скромно и любящо семейство от четири деца. Тя се омъжи за приятеля си от колежа Макнамара през 2003 г. и двойката се премести от Ню Йорк в Лос Анджелис, за да започне живота си. През 2013 г. двойката има първото си дете, момиче. Те бяха благословени с второто си дете през 2015 г., след няколко години разлика.

Популярни Публикации