Боби О’Джей, легендарният диджей, почина на 68-годишна възраст

Боби О’Джей , кралят на радиото в Мемфис, почина на 3 май на 68 години. До днес причината за смъртта остава неизвестна. Бев Джонсън, радио личност, потвърди доклада, като каза, че О’Джей е починал по време на работа. Уанда Томас, племенницата на О’Джей, каза, че семейството му не вярва. Тя каза,

Справяме се толкова добре, колкото можеше да се очаква. Току-що го слушахме тази сутрин и той звучеше напълно добре. Това е процедура.

Уанда също каза:Той беше нашият „когато порасна, искам да бъда точно като него“. Той беше нашата публична фигура. Нашата връзка несъмнено е прекъсната. Моите щастливи спомени са това, което ще ни крепи, което ще ни преведе през този труден период.

 Боби О

Боби О’Джей беше смятан за герой от мнозина в общността.

Джо Луис Джоунс беше истинското име на Боби. През 1972 г. той прави професионалния си дебют в Монтгомъри, Алабама, а през февруари 1983 г. заема мечтаната позиция. Той привлече милиони слушатели, като обсъждаше личния си живот и проблемите, които са близки до сърцето му. О’Джей беше номиниран за въвеждане в Залата на славата на Националното радио. Той беше един от най-известните радиогласове на Мемфис, прекарал почти четири десетилетия в първата чернокожа радиостанция в Америка, WDIA.

 Боби О

Работата на Боби в радиото му позволява да интервюира знаменитости като Мохамед Али, Уитни Хюстън, Руфъс Томас, Джони Кокран и други. През 2015 г. той допринесе за въвеждането на WDIA в Залата на славата на радиото в Тенеси. WDIA беше първата радиостанция в Америка, която излъчваше само афро-американски програми. Освен това оказва влияние върху голяма част от хората, които са останали незабелязани до края на 40-те години. Tan Town Jamboree, първоначалното радио шоу на WDIA, стана добре известно сред слушателите. През 1949 г. А. К. Уилямс, първият африкански служител на станцията на пълен работен ден, представи програмата.

Потребителите на Twitter отдават уважението си.

Заради радиопредаванията си Боби О’Джей стана известно име. Когато новината за смъртта му се разпространи, Twitter беше залят от почит:

Популярни Публикации