Боб Рос- Wiki, биография, етническа принадлежност, съпруга, височина, нетна стойност, кариера

Боб Рос беше известен художник и инструктор по изкуство от Съединените щати. Боб Рос усъвършенства таланта си, докато служи в армията и става известен благодарение на телевизионното шоу Радостта от рисуването.

Бързи факти

Пълно име: Боб Рос
Дата на раждане: 29 октомври 1942 г
Възраст: 79 години
Хороскоп: Скорпион
Дата на смъртта: 4 юли 1995 г
Пол: Мъжки
Професия: Художник
Държава: елен
Височина: 6 фута 2 инча (1,88 м)
Семейно положение: женен
Съпруга Линда Браун
Развод Вивиан Ридж, Джейн Рос
Нетна стойност 1 милион щатски долара
Цвят на очите кафяво
Цвят на косата кафяво
Родно място Дейтона Бийч, Флорида
Националност американски
Етническа принадлежност кавказка
Религия християнството
баща Джак Рос
Майка Оли Рос
Братя и сестри Джим Рос
деца Стивън Рос, Морган Рос, Боб Рос II

Боб Рос Биография

Боб Рос е роден на 29 октомври 1942 г. в Дейтона Бийч, Флорида, САЩ. Името на баща му е Джак Рос, а името на майка му е Оли Рос. Той също има брат или сестра на име Джим Рос. Той беше от американска националност и изповядваше християнството. Той също беше от кавказки етнос. Той имаше за своя зодия.

Образование на Боб Рос

По отношение на формалното образование, той е завършил само 9 клас. Напуснал е училище, за да работи като дърводелец при баща си. Той дори загуби част от левия си показалец през това време. Това обаче не се отразява на невероятния му талант на художник.Височина и тегло на Боб Рос

Боб Рос беше много привлекателен и имаше прекрасна личност. Художникът е висок приблизително 6 фута и 2 инча. Докато тежи 85 кг. Освен това не е публикувана информация за цялостното измерване на тялото. Очите му са кафяви, косата му също е кафява.

  Боб Рос

Боб Рос със семейството си (Източник: Pinterest)

Смъртта на Боб Рос

Боб Рос не присъства физически с нас днес. На 4 юли 1995 г., на 53 години, талантливият художник и легендарна личност умира от лимфом.

кариера

Боб Рос е легендарен и изключително талантлив актьор. Имал е опит с различни произведения. На 18-годишна възраст художникът се присъединява към военновъздушните сили на САЩ. Там е бил назначен като медицински техник. Той продължи да върши работата си и беше повишен в старши сержант. През това време той работи в клиниката на военновъздушните сили на САЩ във военновъздушната база Ейелсън в Аляска.

Той проявява интерес към актьорството по време на военната си кариера, главно след като посещава клас по изкуства в Anchorage USO Club. Той прекарва много време в създаване на произведения на изкуството и уникални техники за рисуване в свободното си време. По време на престоя си там той усвои предимно техниката на рисуване мокро върху мокро.

След като напуска армията през 1981 г., той започва да популяризира своята техника на рисуване. Художникът работи упорито и се бори в началото, за да получи първата голяма промяна в шоуто, озаглавено Радостта от рисуването.

Чрез шоуто си той основно преподава техника за бързо изучаване на маслена живопис, която разчита на ограничена палитра от бои и разбива процеса на прости стъпки. Шоуто бързо се превърна в хит, което го изстреля до международна слава.

Той също така е предприемач, като основава своя собствена компания, Bob Ross Inc. Компанията основно продава своя собствена линия на изкуството. Той също така рекламира уроци по рисуване, преподавани от инструктори по метода на Боб Рос.

Нетната стойност на Боб Рос

Боб Рос води охолен живот със семейството си. Заради славата и богатството си от работата си. Освен това към 2022 г. общата му нетна стойност е приблизително 1 милион щатски долара.

Съпруга на Боб Рос, брак

Преминаване към Романтичният и личен живот на Боб Рос , той се жени три пъти в живота си. За първи път се жени за Вивиан Ридж през 1965 г. Той има син от нея на име Стивън Рос. Двойката се развежда през 1977 г. През същата година той се жени за Джейн Рос. Съпругата й обаче почина през 1992 г.

Той се жени за Линда Браун малко след смъртта й и остава с нея до смъртта си от лимфом. Той има още две деца от нейните бракове: Морган Рос и Боб Рос II. Освен това той няма други връзки. Докато той е открит относно предпочитанията си по пола. И до днес той не е имал спорни събития.

Популярни Публикации