Биография на Дензъл Уошингтън, възраст, нетно състояние, съпруга, брак, височина

Дензъл Уошингтън е известен актьор, режисьор и продуцент от Съединените щати. Дензъл Уошингтън е участвал в няколко филма и телевизионни предавания. Той има огромна база от фенове не само в Америка, но и по целия свят. Феновете се радват на творбите му в продукции като John Q, филмът 2 Guns, Malcolm X и др. Научете всичко за Биография на Дензъл Уошингтън, възраст, нетно състояние, съпруга, брак, височина

Бързи факти

Пълно име: Дензъл Уошингтън
Дата на раждане: 28 декември 1954 г
Възраст: 66 години
Хороскоп: Козирог
Късметлийско число: единадесет
Пол: Мъжки
Професия: актьор
Държава: елен
Височина: 6 фута 1 инч (1,85 м)
Семейно положение: женен
Съпруга Паулета Вашингтон
Нетна стойност 140 милиона долара
Цвят на очите кафяво
Цвят на косата тъмно кафяво
Родно място Маунт Върнън, Ню Йорк
Националност американски
Етническа принадлежност Афроамериканец
Религия християнството
образование Университет Фордхам, Военна академия Оукланд, гимназия на континента, начално училище Пенингтън-Граймс
баща Дензъл Уошингтън старши
Майка Ленис Лин Вашингтон
Братя и сестри Дейвид Вашингтон, Лорис Вашингтон
деца Джон Дейвид, Катя, Оливия, Малкълм

Биография на Дензъл Уошингтън

Дензъл Уошингтън е роден на 28 декември 1954 г. в Маунт Върнън, Ню Йорк, Съединени американски щати. Това го прави на 66 години към 2021 г. Пълното му име е Дензъл Уошингтън младши. Името на баща му е Дензъл Уошингтън старши, а майка му е Ленис Лин Уошингтън. За разлика от тях, той има двама братя и сестри на име Дейвид Вашингтон и Лорис Вашингтон. Има американско гражданство и изповядва християнството. В същото време той има зодия Козирог. И той принадлежи към афро-американския етнос.

Говорейки за официалния си образователен статус, той завършва обучението си в началното училище Pennington-Grimes. Докато той също отиде във военната академия в Оукланд и гимназията в континенталната част. Той също така продължи към университета Fordham за допълнително образование. Завършил е бакалавърска степен. степен по драматургия и журналистика.Височина и тегло

Дензъл Уошингтън има приятен характер, отличен външен вид и стегната фигура. Опитният актьор е висок приблизително 6 фута и 1 инч. И тежи 80 кг. Освен това оттенъкът на косата му е тъмнокафяв и има кафяви очи. Той все още не е споделил подробности относно общите измервания на тялото.

кариера

Дензъл Уошингтън е велик актьор и ветеран от Холивуд. Той участва в няколко филма и телевизионни предавания и допринесе различно през това време. Въпреки това той също прави театрални представления и работи в най-ранните си дни. Първото му шоу и акт като сценично шоу на ранна възраст от седем години. Той също така получава стипендия за Американския театър на консерваторията в Сан Франциско.

След като показва таланта си чрез няколко проекта, той най-накрая получава първия си шанс във филма A Carbon Copy през 1981 г., сред други звезди от индустрията. Някои от филмовите кредити са; Историята на един войник, Power, The George McKenna Story, Cry Freedom, Malcolm X, Much Ado About Nothing, The Pelican Brief, The Siege, The Bone Collector, Inside Man, Déjà vu, American Gangster, The Great Debaters и др.

Докато някои от другите телевизионни предавания и сериали на Дензъл включват; The Wilma Rudolph Story, St. Elsewhere, License to Kill, The George McKenna Story, Great Performances, The March, Grey's Anatomy и т.н. За забележителния си принос в сферата на развлеченията той е носител на няколко отличия като награди Оскар, награди Златен глобус , награди Грами, награди Праймтайм, награди на Гилдията на актьорите, награди Тони и др. От този момент нататък той играе в различни проекти. Той също така се приема като актьорът, който предефинира концепцията за класическа филмова слава.

Нетното състояние на Дензъл Уошингтън през 2022 г

Дензъл Уошингтън има луксозно съществуване. Благодарение на богатствата, които е придобил от усилията си като актьор, продуцент и режисьор. Нетното състояние на Дензъл Уошингтън е приблизително 140 милиона щатски долара към октомври 2022 г.

Съпругата и бракът на Дензъл Уошингтън

Продължавайки напред към личния и любовния живот на Дензъл, той е женен. Той вдигна сватбата с Паулета Вашингтон през 1983 г. пред семейството и приятелите си. Докато той има четири деца. Те са; Джон Дейвид, Катя, Оливия и Малкълм. Освен това той няма връзка с никой друг. Той е прав по отношение на избора на пол. И той не е участвал в никакви проблемни събития.

Популярни Публикации