Billy Idol- Wiki, възраст, етническа принадлежност, съпруга, височина, нетна стойност, кариера

Били Айдъл е певец и автор на песни от Обединеното кралство. Били Айдъл стана известен като член на поколението X.

Бързи факти

Истинско име/рождено име Уилям Майкъл Албърт Броуд
Сценично име Били Айдъл
Мъж Жена Мъжки
Професия(и) Английски музикант, певец, текстописец и актьор
Националност Англия
Родно място Станмор, Обединеното кралство
Рожден ден 30-ноември-55
Възраст като през 2022г 67 години
Височини 1,75 м
Височина(и) Крака 5 фута и 8 инча
Височини в см 175 см
Тегло 70 кг
Тегло(а) в паундове 154 паунда
История на запознанствата Да се ​​актуализира
Семейно положение Неженен
Съпруг N/A
Син дъщеря Да (Bonnie Blue Broad, Willem Wolf Broad)
Заплата N/A
Нетни стойности 55 милиона долара

Биография на Били Айдъл

Сценичното му име е Били Айдъл. Уилям Майкъл Албърт Броуд е пълното му име. Неговият рожден ден е 30 ноември 1955 г. В момента той е на 66 години и е роден под знака на Стрелец. По същия начин той е роден в Станмор, Мидълсекс, Англия. Били е най-голямото дете на Бил и Джоан Броуд. Джейн, по-малката му сестра, е единственият му брат и сестра.

Били Айдъл Образование

Били Айдъл посещава училището за момчета Ravensbourne, преди да се прехвърли в гимназията Worthing за момчета. По същия начин през 1975 г. той се записва в университета в Съсекс, за да получи степен по английски език. Той напусна след една година, защото нямаше академични цели.Височина и тегло на Били Айдъл

Този певец е висок 5 фута 9 инча и тежи около 69 килограма. Очите на Били са сини, а косата му е руса. За съжаление, другите му измервания на тялото, като гърди-талия-ханш, размер на роклята, номер на обувките и т.н., в момента не са налични.

  Били го няма

Били Айдо (Източник: Pinterest)

кариера

Били започва своята музикална кариера през 1976 г. като член на пънк рок групата Siouxsie and the Banshees. През 1977 г. той напуска Челси като китарист само след кратко време. Този певец стана известен през 70-те години на миналия век като водещ певец на Generation X, излязло от лондонската пънк рок сцена.

В крайна сметка той стартира солова кариера, която му донесе международно признание, и той направи Idol водещ изпълнител по време на управляваното от MTV Второ британско нашествие в Съединените щати. Освен това името Били Айдъл идва от описанието на един учител за него като безделник.

Освен това той формира Generation X с бившия си колега от групата Тони Джеймс. В резултат на това, с Idol като вокалист, групата постига успех в Обединеното кралство, издавайки три албума на Chrysalis Records, преди да се разпадне. Този певец се премества в Ню Йорк през 1981 г., за да продължи соловата си кариера с китариста Стив Стивънс.

Освен това, Billy Idol, неговият дебютен студиен албум, има търговски успех. По същия начин, с музикални видеоклипове за синглите Dancing with Myself и White Wedding, той бързо се превърна в основна част от тогавашния нов MTV. Rebel Yell, вторият студиен албум на тази певица, беше комерсиален успех, включващ хит синглите Rebel Yell и Eyes Without a Face.

Освен това Асоциацията на звукозаписната индустрия на Америка (RIAA) сертифицира албума като двойно платинен за продажби от 2 милиона копия в Съединените щати. Освен това през 1986 г. той издава Whiplash Smile. В резултат на това, че има три сингъла в топ десет на Обединеното кралство, той издава албум с най-големите хитове, озаглавен Idol Songs: 11 of the Best през 1988 г., който става платинен в Обединеното кралство.

След това, през 1990 г., този певец издава Charmed Life и концептуалния албум Cyberpunk (1993). Били прекарва втората половина на 90-те, като пази личния си живот в тайна. С издаването на Devil’s Playground и Kings & Queens of the Underground, този певец направи музикално завръщане.

Съпруга на Били Айдъл, брак

Били не е женен. Той обаче имаше дългосрочна връзка с Пери Листър, английска певица, танцьорка и бивш член на Hot Gossip. Двамата имат син на име Уилем Улф Броуд. За съжаление, те се развеждат през 1989 г. Освен това този певец има дъщеря Бони Блу от предишна връзка с Линда Матис.

Нетната стойност на Били Айдъл

По-голямата част от състоянието му произтича от огромните му продажби на записи. Това лице, от друга страна, има нетна стойност от 60 милиона долара.

Популярни Публикации