Били Корган - Wiki, възраст, етнос, съпруга, височина, кариера, нетна стойност

Били Корган е известен американски текстописец, продуцент и автор на песни. Той е добре познат вокалист на популярната група „Smashing Pumpkins“.

Може би сте запознати с Били Корган. Но знаете ли неговата възраст и височина, както и нетната му стойност през 2022 г.? Ако не знаете, ние сме написали статия за кратката биография на Били Корган - wiki, кариера, професионален живот, личен живот, текуща нетна стойност, възраст, височина, тегло и други факти. Така че, ако сте готови, нека започваме.

Бързи факти

Празнувано име: Били Корган
Истинско име/пълно име: Уилям Патрик Корган, младши
Пол: Мъжки
Възраст: 55 години
Рождена дата: 17 март 1967 г
Родно място: Elk Grove Village, Илинойс, Съединени щати
националност: американски
Височина: 1,9 м
Тегло: 90 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Разведена
Съпруга/съпруга (име): Крис Фабиан (м. 1993–1997)
деца: Да (Август Юпитер Корган, Филомена Клементин Корган)
Запознанства/приятелка
(Име):
N/A
Професия: американски музикант и автор на песни
Нетно състояние през 2022 г.: 60 милиона долара

Биография на Били Корган

Били Корган е сценичното име на Уилям Патрик Корган-младши. На 17 март 1967 г. той е роден в Елк Гроув Вилидж, Илинойс, в семейството на Уилям Корган-старши и Марта Луиз Мейс Корган Луц. Корган завършва образованието си и завършва Glenbard North High School. По време на учебния ден той свиреше в групата. По-късно Корган решава да продължи музикална кариера и той е участвал в музикалната индустрия през последните тридесет години.Възраст, височина и тегло на Били Корган

Били Корган е роден на 17 март 1967 г. Към 2022 г. е на 55 години. Висок е 1,9 метра и тежи 90 килограма.

  Били Корган

Били Корган (Източник: Pinterest)

Професионална кариера на Били Корган

Кариерата на Корган започва през 1988 г., когато се премества в Чикаго. Там той се запознава с друг китарист на име Джеймс Иха и двамата започват да записват демота под псевдонима „мрачни малки гот-поп записи'. Той също така свири на дръм машини в близките клубове с двама приятели и по-късно сформират групата „Smashing'. Тикви.

Били за първи път изпълни поезия в Rubloff Auditorium на Института по изкуствата в Чикаго през 2003 г. и книгата му бързо се издигна до върха на списъка с бестселъри на New York Times. Освен това той написа автобиография, озаглавена „Изповедите на Били Корган“.

През 2004 г. той започва соловата си кариера и издава първия си музикален албум „TheFutureEmbrace“ с партньора си Бон Харис. Billy издава запис Reprise през 2005 г. и приблизително 69 000 копия са продадени. През същата година той сформира групата „Smashing Pumpkins“ с Linda Strawberry, Brian Liesegang и Matt Walker. През 2009 г. той преформулира групата си още веднъж и представи новите колекции на групата с нови изпълнители.

Корган записа десетия студиен албум „Smashing Pumpkins“ през 2014 г. и същата година той обяви, че касетите от шоуто му Siddhartha са за продажба. Корган стартира своя уебсайт през 2015 г., където споделяше ретро снимки. Били обяви през 2016 г., че видео колекциите на живо във Facebook, които включват приблизително 13 песни, вече са достъпни за закупуване, а през август 2017 г. той обяви друга колекция от изпълнения, озаглавена „Ogilala“.

Награди Били Корган

През 1996 г. „Smashing Pumpkins“ печели музикалната награда на MTV Europe за най-добър рок. Групата „Smashing Pumpkins“ спечели Американската музикална награда за „Любим алтернативен изпълнител“ през 1997 г. и наградата Juno за албума „Mellon Collie and the Infinite Sadness“ същата година. Групата получава награда Грами за най-добро хард рок изпълнение за „Bullet with butterfly wings“ и „The end is the beginning is the end“ съответно през 1997 и 1998 г.

Били е номиниран за наградата Golden Reel за най-добър звуков монтаж на Stigma през 2000 г. (1999). Billy Corgan получи наградата Vanguard през 2014 г. Smashing Pumpkins спечелиха MTV Video Music Award за албумите Tonight, Tonight и 1979.

Нетната стойност на Били Корган

на Били Корган текущата нетна стойност се оценява на около 60 милиона долара към юни 2022 г. Активното му участие в музикалната индустрия е основният му източник на доходи. Неговата добре позната група „Smashing Pumpkins“ допринася значително за растежа на нетната му стойност. Тази група му помага да спечели повече популярност и успех чрез упорит труд и отдаденост. Към днешна дата са продадени приблизително 30 милиона копия от студийните албуми и в резултат на това те са постигнали невероятен успех.

Били Корган е мултимилионер в музикалната индустрия в Съединените щати. В света на рок музиката той е брилянтен музикант. Той се превърна във влиятелна фигура в музикалната индустрия в резултат на класическото си изпълнение и невероятно представяне в Smashing Pumpkins. Той е изправен пред много предизвикателства в ранната си кариера и живот, но все пак успява да следва мечтите си и да се издигне до върха на списъка с могъщи музиканти в алтернативния рок свят.

Статус на връзка с Били Корган

Корган се жени за Крис Фабиан през 1993 г., но се развеждат само след четири години. Той е съосновател на най-популярната група „Smashing Pumpkins“ и има значителен принос към нея чрез хитова музика и видео албуми. Корган е изключителен китарист, кийбордист, свирещ на хармоника, басист и укулеле.

Популярни Публикации